Alapvető védelem családjának

Kockázati életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás előnyei

Mi lesz szeretteivel, ha Önnel történik valami? Pont a családokat érintik keményen egy haláleset anyagi következményei. Hirtelen kiesik egy kereset, míg a havi kiadások változatlanok maradnak. Ezért fontos bebiztosítani magunkat. És nem nagy összegről van szó: 100.000 €-s kockázati életbiztosítást az ERGO Vorsorge Lebensversicherung AG pl. már havi 2,40 €-tól kínál. Kérésre akár kiegészítő szolgáltatásokkal, így bebiztosíthatja ingatlanhitelét is. Számolja ki díjait online most!

Mit nyújt a kockázati életbiztosítás?

A biztosított elhalálozása esetén

A szerződésben rögzített biztosítási összeg kifizetését (haláleseti térítés)

Biztosítási összeg

Online 50.000-400.000 €-ig. ERGO-tanácsadójánál megkötve ez több, ill. kevesebb is lehet. A Stiftung Warentest ajánlása szerint erre az éves bruttó bevétel 3-5-szöröse ideális – életkorunknak és gyermekeink számának megfelelően.

Kedvezményezettek

A biztosítási összeget az örökösök, ill. a megadott (arra jogosult) személyek kapják meg.

Különböző termékcsomagok

Alap, Komfort vagy Prémium biztosítási csomagokat kínálunk, egyedi igényekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokkal.

Pénzügyi biztonságot akar a családjának az Ön halála esetén?

Néhány rövid kérdés és megtudhatja mit kínál a

Német Életbiztosítást és milyen olcsó! 😉 🤩 

Kiknek ajánljuk a kockázati életbiztosítást?

Családoknak: András, 40 éves, házas, 2 gyermek (1 és 3 évesek), egyedüli kereső, havi nettó 2.100 € jövedelemmel.

Ahhoz, hogy a család András halála után elérje ezt a havi összeget, minden hónapban további 1.200 €-ra van szüksége az özvegyi nyugdíjon (600 €) és az árvaellátáson (2 x 150 €) felül. Ez legalább 290.000 € biztosítási összeggel érhető el (futamidő: 20 év).

Pároknak: Klaudia, 30 éves és István, 40 éves, nem házasok, havi nettó 1.500 €-t keresnek fejenként.

Ha Klaudia meghal, Istvánnak havi 2.000 €-ra lesz szüksége ahhoz,
hogy fenntarthassa korábbi életszínvonalát. A keletkezett 500 €-s
lyukat Klaudiának legalább 150.000 €-s biztosítási összeggel kell
betömnie (futamidő: 25 év).

Építkezőknek: János és Katalin, 35 évesek, házasok, 1 gyermekük van (12 éves), egy kölcsön segítségével szeretnék örökölt sorházukat felújítani. János havi nettó 1.800 €-t keres, Katalin 1.300 €-t.

Ha János meghal, kiesik a jövedelme. Családja havi 550 € özvegyi nyugdíjat és 150 € árvaellátást kap. A háztartás kasszájából tehát még hiányzik 1.100 €. 260.000 €-s biztosítási összeggel János biztosíthatja a család megélhetését (futamidő: 20 év).

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja életbiztosításának díját.

Egyes biztosítók partnerajánlatokat kínálnak, amellyel egy pár köthet biztosítást – Abban az esetben, ha az egyik személy meghal, akkor a szerződést kifizetik és felbontják. Ha mindkét fél ugyanabban az időpontban hal meg, akkor a biztosítási összeget csak egyszer fizetik ki a jogosult személynek. Ezért mindig alaposan vizsgáljuk meg a hozzájárulások közötti különbségét az egyéni biztosítási kötvények és a partner biztosítási kötvények között. Végül mindig a következő érvényes: maradjon egészséges és maradjon életben, mert semmilyen pénz a világon sem helyettesítheti az édesapát vagy az édesanyát!

A kockázati életbiztosítás megkötése előtt egészségügyi kérdéseket kell megválaszolni, mint sok más termék esetén. Ismét érvényes a következő szabály: jobb túl sokat elmondani, mint eltitkolni valamit. Nagyon fontos az a kérdés, amely azt kérdezi, hogy Ön dohányzó vagy nem dohányzó. Ennek a kérdésnek az alapján akár 50%-os hozzájárulási különbség lehet. Nem érdemes ebben az esetben sem hazudni, mert, ha elhalálozásakor megállapítják, hogy Ön valójában dohányzó volt, de a nem dohányzó állapotot jelölte be, akkor megfelelően levonnak a kifizetés összegéből. Ez az eredeti biztosítási tervet jelentősen korlátozhatja.

A kockázati életbiztosítás estén további különbségek vannak a bruttó és a nettó hozzájárulás között, amelyek néha jelentősen különbözhetnek egymástól. A nettó hozzájárulás az a hozzájárulást, amelyet az ügyfélnek fizetni kell, míg a bruttó hozzájárulás azt a hozzájárulást jelenti, amelyet az ügyfélnek a legrosszabb esetben kellene fizetnie, ha a biztosító társaság többletei negatívan változnának. A többlethez két módon lehet hozzájutni:

– kockázati többlet – a cég több halálesettel számol, mint amennyi valójában előfordul;

– kamattöbblet – a társaság befekteti a pénzét és profitot generál.

Ha előfordul, hogy a két többlet alacsonyabb lesz, mint a szerződéskötés első évében, akkor a hozzájárulás kiigazítása lehetséges a bruttó hozzájárulás értékéig. Ezért a bruttó hozzájárulás kevesebb kell legyen mint a havi terhelhetőség fájdalomküszöbe. Egyes kockázati életbiztosításoknál különbséget tesznek a haláleseti garantált kifizetés és a halálesti teljes teljesítmény között. Itt a többleteket (kockázati többlet és kamattöbblet) használják fel arra, hogy többet fizessenek. Példa: 2017-ben a garantált biztosított összeg 100.000 €, a teljes haláleseti teljesítmény 150.000 €. Abban az esetben, ha 2018-ban több biztosított személy halálozik el, mint amennyit kiszámoltak, akkor csökken a kamattöbblet, és a társaság csökkentheti a haláleseti teljes teljesítményt, de ez soha nem lehet kevesebb a garantált biztosítási összegnél. Ha ez a két szám nagyon eltér egymástól, akkor érdemesebb egy nagyobb garantált teljesítményt választani, annak érdekében, hogy az alacsony többletek esetén több mint kevesebbet fizessenek.

Tanácsot szeretne kérni?

Blogbejegyzéseink a témában

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü