Alapvető védelem családjának

Kockázati életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás előnyei

Mi lesz szeretteivel, ha Önnel történik valami? Pont a családokat érintik keményen egy haláleset anyagi következményei. Hirtelen kiesik egy kereset, míg a havi kiadások változatlanok maradnak. Ezért fontos bebiztosítani magunkat. És nem nagy összegről van szó: 100.000 €-s kockázati életbiztosítást az ERGO Vorsorge Lebensversicherung AG pl. már havi 2,40 €-tól kínál. Kérésre akár kiegészítő szolgáltatásokkal, így bebiztosíthatja ingatlanhitelét is. Számolja ki díjait online most!

Mit nyújt a kockázati életbiztosítás?

A biztosított elhalálozása esetén

A szerződésben rögzített biztosítási összeg kifizetését (haláleseti térítés)

Biztosítási összeg

Online 50.000-400.000 €-ig. ERGO-tanácsadójánál megkötve ez több, ill. kevesebb is lehet. A Stiftung Warentest ajánlása szerint erre az éves bruttó bevétel 3-5-szöröse ideális – életkorunknak és gyermekeink számának megfelelően.

Kedvezményezettek

A biztosítási összeget az örökösök, ill. a megadott (arra jogosult) személyek kapják meg.

Különböző termékcsomagok

Alap, Komfort vagy Prémium biztosítási csomagokat kínálunk, egyedi igényekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokkal.

Kérjen gyors kalkulációt biztosításának díjára!

Pénzügyi biztonságot akar a családjának az Ön halála esetén?

Néhány rövid kérdés és megtudhatja mit kínál a
Német Életbiztosítást és milyen olcsó!
😉 🤩

Dohányzik?

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Vezet motorkerékpárt?

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Mennyi a súlya?

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Milyen magas?

Kötelező mező!
Kötelező mező!

A szerződés futamideje?

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Biztosítási összeg?

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Szeretne biztonságot baleset esetén is?

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Mi a foglalkozása?

A mező kitöltése kötelező!
A mező kitöltése kötelező!

Az Ön adatai

A kitöltés után az ingyenes ajánlatot E-mailben kapja meg. 📧
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Kötelező mező!
Invalid phonenumber!
Invalid phonenumber!
Az adatvédelmi irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
Az adatvédelmi irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
Az adatvédelmi irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
Az adatvédelmi irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
A “MOST ELKÜLDENI” gomb használatával beleegyezik, hogy az Ön által megadott adatokat biztosítási kalkuláció céljára felhasználjuk és segítségükkel kapcsolatot vegyünk fel Önnel. Adatait másnak át nem adjuk, bizalmasan kezeljük. Ha később ezt vissza szeretné vonni kérjük küldjön üzenetet a kevin.ressler@ergo.de email címre és töröljük adatait.

Kiknek ajánljuk a kockázati életbiztosítást?

Családoknak: András, 40 éves, házas, 2 gyermek (1 és 3 évesek), egyedüli kereső, havi nettó 2.100 € jövedelemmel.

Ahhoz, hogy a család András halála után elérje ezt a havi összeget, minden hónapban további 1.200 €-ra van szüksége az özvegyi nyugdíjon (600 €) és az árvaellátáson (2 x 150 €) felül. Ez legalább 290.000 € biztosítási összeggel érhető el (futamidő: 20 év).

Pároknak: Klaudia, 30 éves és István, 40 éves, nem házasok, havi nettó 1.500 €-t keresnek fejenként.

Ha Klaudia meghal, Istvánnak havi 2.000 €-ra lesz szüksége ahhoz,
hogy fenntarthassa korábbi életszínvonalát. A keletkezett 500 €-s
lyukat Klaudiának legalább 150.000 €-s biztosítási összeggel kell
betömnie (futamidő: 25 év).

Építkezőknek: János és Katalin, 35 évesek, házasok, 1 gyermekük van (12 éves), egy kölcsön segítségével szeretnék örökölt sorházukat felújítani. János havi nettó 1.800 €-t keres, Katalin 1.300 €-t.

Ha János meghal, kiesik a jövedelme. Családja havi 550 € özvegyi nyugdíjat és 150 € árvaellátást kap. A háztartás kasszájából tehát még hiányzik 1.100 €. 260.000 €-s biztosítási összeggel János biztosíthatja a család megélhetését (futamidő: 20 év).

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja életbiztosításának díját.

Egyes biztosítók partnerajánlatokat kínálnak, amellyel egy pár köthet biztosítást – Abban az esetben, ha az egyik személy meghal, akkor a szerződést kifizetik és felbontják. Ha mindkét fél ugyanabban az időpontban hal meg, akkor a biztosítási összeget csak egyszer fizetik ki a jogosult személynek. Ezért mindig alaposan vizsgáljuk meg a hozzájárulások közötti különbségét az egyéni biztosítási kötvények és a partner biztosítási kötvények között. Végül mindig a következő érvényes: maradjon egészséges és maradjon életben, mert semmilyen pénz a világon sem helyettesítheti az édesapát vagy az édesanyát!

A kockázati életbiztosítás megkötése előtt egészségügyi kérdéseket kell megválaszolni, mint sok más termék esetén. Ismét érvényes a következő szabály: jobb túl sokat elmondani, mint eltitkolni valamit. Nagyon fontos az a kérdés, amely azt kérdezi, hogy Ön dohányzó vagy nem dohányzó. Ennek a kérdésnek az alapján akár 50%-os hozzájárulási különbség lehet. Nem érdemes ebben az esetben sem hazudni, mert, ha elhalálozásakor megállapítják, hogy Ön valójában dohányzó volt, de a nem dohányzó állapotot jelölte be, akkor megfelelően levonnak a kifizetés összegéből. Ez az eredeti biztosítási tervet jelentősen korlátozhatja.

A kockázati életbiztosítás estén további különbségek vannak a bruttó és a nettó hozzájárulás között, amelyek néha jelentősen különbözhetnek egymástól. A nettó hozzájárulás az a hozzájárulást, amelyet az ügyfélnek fizetni kell, míg a bruttó hozzájárulás azt a hozzájárulást jelenti, amelyet az ügyfélnek a legrosszabb esetben kellene fizetnie, ha a biztosító társaság többletei negatívan változnának. A többlethez két módon lehet hozzájutni:

– kockázati többlet – a cég több halálesettel számol, mint amennyi valójában előfordul;

– kamattöbblet – a társaság befekteti a pénzét és profitot generál.

Ha előfordul, hogy a két többlet alacsonyabb lesz, mint a szerződéskötés első évében, akkor a hozzájárulás kiigazítása lehetséges a bruttó hozzájárulás értékéig. Ezért a bruttó hozzájárulás kevesebb kell legyen mint a havi terhelhetőség fájdalomküszöbe. Egyes kockázati életbiztosításoknál különbséget tesznek a haláleseti garantált kifizetés és a halálesti teljes teljesítmény között. Itt a többleteket (kockázati többlet és kamattöbblet) használják fel arra, hogy többet fizessenek. Példa: 2017-ben a garantált biztosított összeg 100.000 €, a teljes haláleseti teljesítmény 150.000 €. Abban az esetben, ha 2018-ban több biztosított személy halálozik el, mint amennyit kiszámoltak, akkor csökken a kamattöbblet, és a társaság csökkentheti a haláleseti teljes teljesítményt, de ez soha nem lehet kevesebb a garantált biztosítási összegnél. Ha ez a két szám nagyon eltér egymástól, akkor érdemesebb egy nagyobb garantált teljesítményt választani, annak érdekében, hogy az alacsony többletek esetén több mint kevesebbet fizessenek.

Tanácsot szeretne kérni?

Blogbejegyzéseink a témában

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü