Kiegészítő ápolási biztosítás Németországban (havi 8,00 eurótól)

Őrizze meg függetlenségét időskorban is és már ma biztosítsa be magát – egy kompromisszumok nélküli gondozásról. Például, a mi kiegészítő ápolási biztosításunkkal, amellyel megduplázza jogi előnyeit – és a teljes összeg még a számla összegét is meghaladhatja. Vagy a napi költségtérítéses biztosításunk lehetővé teszi, hogy akár 160 €-t kapjon naponta. A DKV ápolási biztosítás sok mindent tesz lehetővé.

 

Miért kössek most ápolási biztosítást?

A DKV magán kiegészítő ápolási biztosítás segít a legnagyobb mértékben megőrizni függetlenségét és a mobilitást akkor is, ha ápolásra és gondozásra szorul. Hiszen további pénzügyi forrásokat gondoskodnak arról, hogy Ön döntsön arról, hogy mi a legjobb Önnek. Ön dönti el, hogyan és milyen mértékben igényel ápolást és gondozást.

Minél előbb köti meg a kiegészítő ápolási biztosítást, annál több tartalékot tud az időskorra félretenni, és annál többet kap később a hozzájárulásai ellenében.

Milyen költségek merülnek ténylegesen fel?

Nem ritka eset, hogy egy fekvőbeteg kezelésére régiótól függően havi 2500-5000 eurós költségek merülnek fel. Azonban a kötelező ápolási biztosítás legfeljebb 2005 eurót fizet (5. szintű egészségügyi fokozat).

Az ápolási törvények megerősítésével megemelték a hozzájárulásokat az ápolási szolgáltatásokhoz, kibővítették a költségmentes szolgáltatásokat és növelték az ápoló személyzetet a fekvőbeteg intézményekben.

De ez még mindig nem elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben finanszírozzák az ápolási ellátások költségeit.

Ki állja az ápolási ellátás költségeit?

A kötelező ápolási biztosítás a költségek csak egy részét fedi. A többit a betegnek kell fizetnie. Erre általában a saját jövedelmét és vagyonát is fel kell használja. Ha ezek nem elegendőek, akkor a rokonságnak kell átvállalnia a gondozási költségeket bizonyos feltételek mellett. A szociális iroda segít mindenek előtt abban az esetben, ha a beteg nem tudja megfizetni saját ellátása költségeit jövedelméből vagy vagyonából. Azok után az állam a családhoz fordul, hogy visszaszerezze a befizetett összeget.

 

Melyik kiegészítő ápolási biztosítás illik hozzám?

A kötelező ápolási biztosítás mellett, 3 féle kiegészítő ápolási biztosítás létezik.

Ha ápolásra szorul, akkor a szolgáltatásokat a kötelező ápolási biztosításból fizetik. Azonban ez csak a költségek egy részét fedezi.

Támogatási ápolási biztosítás

Az államilag támogatott ápolási biztosításunk egy első fontos kiegészítőt nyújt.

Az Ön előnye: bebiztosítja az állami támogatást.

Ápolási hozzájárulási biztosítás/ ápolási költségek biztosítása

Ez a kiegészítő ápolási biztosítás az ápolási biztosítás teljesítményéhez arányul.

Az Ön előnye: A törvényes ellátásokat megduplázzák vagy megnövelik az Ön számára.

Napi költségtérítéses ápolási biztosítás

A napi költségtérítéses ápolási biztosítás rugalmas biztosítást nyújt az ápolásra szorulóknak. Függetlenül attól, hogy az ellátásokban otthonában vagy idősek otthonában részesül.

Az Ön előnye: Döntse el Ön, hogyan és milyen mértékben szeretne ápolásban részesülni.