beteg nap juttatasi biztositas

Ne mondjon le a jövedelméről betegség esetén: a beteg nap juttatási biztosítás

(Kevin Ressler, az ERGO biztosító biztosítási szakértőjének cikke)

Miért olyan fontos a beteg nap juttatási biztosítás?

A beteg nap juttatási biztosítás anyagi biztonságot nyújt hosszabb keresetkiesés esetén. Nem számít, hogy Ön alkalmazott vagy önálló keresettel rendelkezik: ez a biztosítás rugalmasan alkalmazkodik az igényeihez. Így nem kell lemondania jövedelméről betegség esetén sem.

Kötelező egészségbiztosítást fizető munkavállalók

Betegség esetén rendszerint hat hétig jár Önnek fizetés a munkaadójától. Ezután az egészségbiztosítója táppénzt folyósít Önnek. Amennyiben Ön a nyugdíjbiztosítás hozzájárulási plafon alatti bruttó jövedelemmel rendelkezik, azaz 4.425 euróval havonta, a táppénz összege a nettó keresetének mintegy 20 százaléka. Ha ez a hiány túl nagy ahhoz, hogy a megélhetését biztosíthassa, ajánlott beteg nap juttatási biztosítást kötnie.

Egy magán beteg nap juttatási biztosítással nem kell a pénzéről lemondania, és nyugodtan rendezheti hétköznapi fizetnivalóit, mint például albérletét vagy a házára, illetve autójára felvett hitelét.

Egészségügyi vizsgálat nélkül naponta akár 5-30 eurós biztosításban részesülhet.

Példa:

Ha Ön nettó 1500 eurót keres, és beteg lesz, vagy baleset miatt munkaképtelenné válik, a munkaadója 43 napig 100 százalékban folyósítja tovább az Ön pénzét. Ezután az egészségbiztosítója fizet tovább Önnek 1200 eurót 42 hétig. Tehát itt egy 300 eurós hézag keletkezik. A 43 hét után a német nyugdíjbiztosító fizeti tovább az Ön bérét, ez azonban a nettó jövedelmének csupán 30 százaléka. Ez 450 eurót jelent havonta, tehát hiányzik 1050 eurója. Ahhoz, hogy ezt a hiányt pótolni tudja, napi 35 euró költségtérítésre van szüksége.

A beteg nap juttatási biztosítás addig jár Önnek, amíg a betegsége tart, illetve maximum 365 napig.

Ha 365 nap után is szeretné bebiztosítani magát, kössön rokkantsági nyugdíjbiztosítást.

További információt itt talál:

Munkaképtelenségi biztosítás

Milyen összegűnek kell lennie a beteg nap juttatásnak?

Az, hogy mennyi beteg nap juttatásra van szüksége, függ a havi kiadásainak mennyiségétől. Semmi esetre sem kell a teljes nettó jövedelmére biztosítást kötnie, ha van miből gazdálkodnia.

Egy biztosítási szakértő segít Önnek abban, hogy egy perc alatt kiszámolja hiányát, és megállapítja, hogy mennyi beteg nap juttatási biztosításra van szüksége.

A szerződés folytatása munkanélküliség esetén

Amennyiben munkanélkülivé válik, a szerződése automatikusan megszűnik. Egyes szolgáltatók azonban csak akkor szüntetik meg a szerződést, ha a munkavállaló nem fektet elég energiát a munkakeresésbe, vagy lecsúszik a Hartz IV-ben.

Amennyiben elveszíti munkahelyét, azt javasoljuk Önnek, hogy pihentesse szerződését járulékmentesen, amíg új állást talál. Ha ez nem sikerül, érdeklődjön, hogy köthet-e várományossági biztosítást. Általában ez nem kerül sokba. Ezután ott folytathatja szerződését, ahol abbahagyta, abban az esetben, ha munkát talált.

Munkaképtelenségi biztosítás kalkulátor

Ha további kérdése van, forduljon Kevin Ressler biztosítási szakértőhöz az ERGO biztosítótól.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü