A kockázati életbiztosítással családtagjainkat biztosíthatjuk be. Egy aktuális felmérés szerint a biztosítási összegek gyakran túl alacsonyak.

A szülőknek be kellene biztosítaniuk magukat egy kockázati életbiztosítással. Halál esetén egy meghatározott összeget fizet a biztosító.

Ennél fogva, az ügyfelek halál esetére kötött biztosítás esetén átlagban körülbelül 149.000 euró összeget kapnak. Azonban egy átlagos felhasználónak körülbelül 426.000 euróra kellene biztosítást kötnie, ahhoz, hogy a partnerét és egy gyereket be tudjon biztosítani. Tehát a halál esetére kötött biztosítási összeg átlagosan majdnem 65 százalékkal van az elvárt szint alatt.

Kockázati életbiztosítás: többségében gyerekes családok számára

Az, aki kockázati életbiztosítást köt, legtöbbször gyereket nevel: majdnem 60 százaléka azoknak, akik kockázati életbiztosítási szerződést kötöttek, saját gyereknek viseli gondját. Az átlagos biztosítottak esetében ez az arány csak 30 százalék. Ráadásul azon felhasználók, akik kockázati életbiztosítást kötöttek, átlagon felüli keresettel rendelkeznek. Ennek ellenére figyelnek az árakra: a biztosítottak több mint fele az olcsóbbik biztosítót választotta.

A halálesetre kötött biztosítási összeg átlagban 65 százalékkal túl alacsony

Az egyes tartományok között különbségek vannak: a legnagyobb különbség a ténylegesen szükséges és kérelmezett biztosítási összeg között van észak-rajna-vesztfáliai ügyfelek körében. Itt ugyanis a különbség majdnem 300.000 euró (68 százalék). Ez az érték Bajorországban a legalacsonyabb, 278.000 euró (62 százalék).

Az ügyfeleknek személyesen kellene felmérniük biztosítási igényeiket, és nem csak az ököl szabályokra kellene hagyatkozniuk,- mint arra az előírásra, hogy a bruttó kereset háromszorosát, illetve ötszörösét biztosítási összegként kell megállapítani.

A halálesetre kötött biztosításnak nem kell drágának lennie

Egy kielégítő halálesetre kötött biztosításnak nem kell drágának lennie. Egy 36 éves ügyfél például egy 426.000 eurós biztosítási összegre 18 hónapos futamidővel, kedvezményes tarifával mindössze 24 eurót fizet havonta.

Az Ön személyes életbiztosítását az alábbi linkre kattintva számíthatja ki:

További kérdések esetén Kevin Ressler biztosítás specialistájának csapata a rendelkezésére áll. Elérhetőségeinket az alábbi linken találja:

https://nemetorszagibiztositas.hu/elerhetosegek/

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü