Német magánnyugdíjbiztosítás

Rugalmas nyugdíjbiztosítás Németországban, garantált kifizetéssel.

Német magánnyugdíjbiztosítás

Rugalmas nyugdíjbiztosítás Németországban, garantált kifizetéssel.

Az ERGO vagyonbiztosítás előnyei Németországban

Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb termékmegoldást az 5 lehetőségünk közül: a biztonságostól a lehetőségorientálton át a fenntarthatóig vagy az exkluzívig. Önnek csupán egyszer kell befektetnie egy pénzösszeget, és kérésre élethosszig tartó járadékfizetést élvezhet. Függetlenül attól, hogy hány éves. Még akkor is, ha a vagyona már elfogyott. Erre csak egy biztosítótársaság képes.

Az ERGO vagyonbiztosítások változatai

Balance-nyugdíj - a dinamikusok számára

Havi 25 eurótól vagy 2 500 eurós egyszeri díjtól. Ön dönti el, hogy megtakarítási hozzájárulásait kiváló befektetési alapokba vagy hagyományos biztonsági eszközökbe fekteti. Az aktuális biztonsági igényeitől függően azok rugalmasan átcsoportosíthatók. A klasszikus befektetésből származó többletet a szerződéses hitelegyenlegbe lehet jóváírni magas hozamú indexrészesedésként vagy biztonságos kamatfizetésként. Számos további lehetőség biztosítja Önnek a maximális rugalmasságot.

Nyugdíjindex - a biztonságorientáltak számára

Havi 25 eurótól vagy 2 500 eurós egyszeri díjtól. Díjgarancia a tervezett díjak legalább 93%-ára az elidegenítési szakasz kezdetén, vagy legalább 96%-ára egyszeri díj és 12 éves vagy annál hosszabb futamidő esetén. Vonzó hozamlehetőségek a többletek felhasználásával az MSCI World Index (EUR) vagy a Munich Re World Wide Trend Index teljesítményéből való részesedésre, vagy a többleteknek biztonságos kamatkifizetésként történő jóváírása. Alternatív megoldás: az index-részvétel és a biztonságos kamat 25%-os lépésekben történő kombinációja. Döntsön saját maga, a lehető legrugalmasabban.

Chance-nyugdíj - a hozamorientáltak számára

Havi 25 eurótól vagy 2 500 eurós egyszeri díj ellenében. Befektetését a legjobb alapok portfóliójából választhatja ki. Különleges kifizetések és díjmódosítások is lehetségesek. Szükség esetén haláleseti biztosítással a túlélő hozzátartozói számára, valamint számos egyéb opcióval.

Chance Select-nyugdíj - a különösen igényeseknek

Havi 250 eurótól vagy 50 000 eurós egyszeri díj ellenében. Különleges kifizetések és díjmódosítások is lehetségesek. A fenntartható ERGO Life S.A. Luxembourg (Ergo-life.com) befektetési egységekhez kötött életjáradék-biztosítást a különösen igényeseknek ajánljuk. Ön dönti el, hogy a kiváló alapok közül melyikre szeretne megtakarítani. Szükség esetén haláleseti biztosítással a túlélő hozzátartozói számára, valamint számos egyéb opcióval.

Szakszerű tanácsadás

A magánellátása és családja biztonsága érdekében mindenképpen a megfelelő vagyonbiztosítást kell választania. Csak így élvezheti a lehető legnagyobb hasznot. Engedje meg tehát, hogy útmutatást nyújtsunk Önnek.

Kik számára különösen fontos a vagyonbiztosítás?

Zsoltihoz (43) hasonló elfoglalt munkavállalóknak, nyugdíjbiztosításaként

A karrierje kezdete óta eltelt idő csak úgy elrepült Zsolti számára. Többször is elhalasztotta a magánnyugdíj-előtakarékosságát fontosabb dolgok miatt – családalapítás, házépítés, a gyerekek taníttatása… De az apai örökséget biztonságosan fekteti be az ERGO Vagyonpolitikai Indexbe. Így egyetlen befizetéssel kipipálta a magánnyugdíját.

Az olyan igényes emberek számára, mint József (39), erős pénzügyi befektetéseként

Professzorként József elismert szakértő. Biztonságosan – és nyereségesen – akarja befektetni díjait. Az ERGO Chance Select-vagyonbiztosítás mindkettőt lehetővé teszi, valamint rugalmas alapbefektetést és tőkekivonást is kínál. A felső számítás több hozamot hoz, és a hozzátartozói nyugdíjjal a gyermekeiről is gondoskodott.

Az olyan önálló vállalkozók számára, mint Lisa (31)

A vagyonfelhalmozás és a magánnyugdíj-előtakarékosság különösen fontos az önálló vállalkozók számára. A működési költségek azonban gyakran elsőbbséget élveznek. A nagymamája ajándéka jól jött Lisának: a rugalmas és magas hozamú befektetés érdekében Lisa az ERGO Balance-vagyonbiztosításba fektet be egyszeri díjjal. A tőkekivonás és a nyugdíjazás kezdete tekintetében mutatkozó rugalmasság további biztonságot nyújt számára.

Pályakezdők, munkavállalók és önálló vállalkozók számára.

Elmúltak azok az idők, amikor az ember egész életében ugyanannál a vállalatnál dolgozott. A külföldi munkavállalás, az önfoglalkoztatás szakaszai, a részmunkaidős foglalkoztatás, a munkanélküliség és a fizetés nélküli szabadságok jelentősen csökkentik a törvényes nyugdíjat. Nem számít, mi jön: egy olyan magánnyugdíjbiztosítással, mint az ERGO Balance-nyugdíj, Ön továbbra is rugalmas marad. És nyugdíjasként is megőrizheti életszínvonalát.

Igényes ügyfelek számára.

Szeretne egy kicsit több pénzt befektetni öregkorára – egy olyan nyugdíjbiztosítással, amely ugyanolyan rugalmas és célorientált, mint Ön? Az ERGO Chance Select-nyugdíj exkluzív rugalmasságot kínál a díjfizetés, az alapbefektetés és a kifizetés tekintetében. A luxemburgi pénzügyi központban a felső számítás magasabb tőkehozamot biztosít, amely a német jog szerint előnyösen adózik.

Gyermekes nők számára.

A fokozatosan megvalósuló egyenlőség ellenére a nők többet gondoskodnak a gyermekekről. Részmunkaidőben, kevesebb fizetésért dolgoznak, vagy később kezdenek el dolgozni. Ezért kevesebbet fizetnek a nyugdíjalapba. Ugyanakkor az anyáknak nyújtott állami támogatás aligha elegendő az öregkoruk biztosításához. A megfelelő kiegészítő magánnyugdíj, mint például az ERGO Nyugdíjindex, biztonságot nyújt.

Letölthető, hasznos információk

GYIK - Ügyfeleink gyakori kérdései

A törvényes nyugdíj valószínűleg nem elegendő, hiszen a munkavállalók általában úgynevezett nyugdíjhiányt tapasztalnak. Különösen azok, akik nem dolgoztak megszakítás nélkül teljes munkaidőben. Ha például szülői szabadságon volt, részmunkaidőben dolgozott vagy munkanélküli volt, akkor még alacsonyabb törvényes nyugdíjat kap, mint mások, és így még nagyobb lesz a nyugdíjhiánya. Ez azt jelenti, hogy jelentős különbség mutatkozik az Ön fizetése és a várható nyugdíja között. A törvényes nyugdíj gyakran csak az utolsó fizetés felét teszi ki.

Ennek a nyugdíjhiánynak a pótlására jó megoldást jelenthet például az önkéntes magánnyugdíjbiztosítás. Mert csak kiegészítő magánnyugdíjpénztári ellátással tudja fenntartani a megszokott életszínvonalát nyugdíjasként.

Az önálló vállalkozók később nem jogosultak törvényes nyugdíjra. Ezért az önkéntes nyugdíjbiztosítás számukra is nélkülözhetetlen: a magánnyugdíjbiztosítás garantált jövedelmet biztosít az önfoglalkoztatóknak nyugdíjas korukban.

A magánnyugdíjbiztosítás mindenkinek megéri. De különösen azoknak, akiknek még sok év van hátra a nyugdíjba vonulásig. Ideális esetben már fiatalon elkezdi a folyamatot, és évtizedeken keresztül havonta kis összegű járulékokat fizet a biztosításba. A kamatos kamat hatása biztosítja, hogy mindez tisztességes nyugdíjat eredményezzen.

Tipp: Kössön magánnyugdíjbiztosítást gyermeke számára. Még ha nem is fizet be havonta sokat, idővel ez nagy pénzügyi tartalékot biztosít lányának vagy fiának.

Egyébként: még idősebb korban is érdemes lehet önkéntes nyugdíjbiztosítást kötni. Ekkor azonban vagy magasabb járulékokat fizet, vagy alacsonyabb nyugdíjkifizetéssel kell beérnie. Ha azonban nagyobb összeggel rendelkezik, az ERGO Chance Select-nyugdíj vagy az ERGO azonnali nyugdíj jó választást jelent.

Egyszerűen fogalmazva, a magánnyugdíjpénztárak így működnek: Ön havi járulékokat fizet munkaideje alatt. A biztosító ezeket a lehető legbiztonságosabban befekteti, pl. értékpapírokba. Vagy a hozamra összpontosító alapokba. Vegyes formák is lehetségesek. Amikor nyugdíjba vonul, havi kifizetéseket kap a biztosítótól. És ez egy életre szól.

A magánnyugdíjaknak azonban különböző formái vannak. Az azonnali életjáradékok esetében például havi befizetések helyett egyszeri díjat fizet. Ebből aztán havi nyugdíjkifizetéseket kap.

Az ERGO Balance-, Index-, Chance-, Eco-nyugdíj Chance és Chance Select-nyugdíjbiztosítások esetében ennek az ellenkezője is lehetséges. Az ERGO ezen magánnyugdíjbiztosításai rugalmas kivonási lehetőségeket kínálnak Önnek egyösszegű opció formájában. A havi kifizetések helyett az egyenleg egy részét egy összegben kapja meg. Vagy a teljes egyenleget – az Ön igényeihez igazodva.

Az, hogy mennyit fizet be a magánnyugdíjbiztosításába, attól függ, hogy mennyit képes havonta az időskori ellátásra befizetni. Az ERGO legtöbb magánnyugdíjbiztosítása esetében havi 25 € elegendő. Természetesen többet is befizethet, ha erre lehetősége van. Legalább havi 250 euróval (vagy legalább 50 000 eurós egyszeri díj befizetésével) például az exkluzív ERGO Chance Select-nyugdíjbiztosításba fektethet. Ez lehetőséget ad Önnek arra, hogy még magasabb hozamot érjen el. Egyébként a későbbiekben további befizetések és díjmódosítások is lehetségesek.

A befizetett összeg attól is függ, hogy később mennyi pénzt szeretne magán kiegészítő nyugdíjként megkapni. Ehhez meg kell határoznia a nyugdíjrést.

Először számolja ki, hogy mennyi törvényes nyugdíjra lesz jogosult a későbbiekben. Az ERGO nyugdíjkalkulátora segít ebben. Ezután vonja le ezt az összeget a fizetéséből. Majd láthatja, hogy később mennyi pénz fog hiányozni.

Tipp: Forduljon ERGO-tanácsadójához. Ő segít Önnek a számításban, és megtalálja az Önnek legmegfelelőbb magánnyugdíjbiztosítást.

Az ERGO-nál a magánnyugdíjbiztosítás annyiba kerül, amennyit Ön fizetni szeretne. Ez azt jelenti, hogy Ön dönti el, hogy havonta mennyit szeretne költeni erre az önkéntes időskori ellátásra. Az ERGO-val már havi 25 euróval is gondoskodhat időskoráról.

Kifizethető-e a magánnyugdíjbiztosítás egyösszegű kifizetéssel?

Igen, ez lehetséges. Az ERGO magánnyugdíjbiztosítása például tartalmaz egyösszegű opciót. Ez azt jelenti, hogy az ERGO Balance-, Index-, Chance-, Eco-nyugdíj Chance és Chance Select-nyugdíjak esetében lehetősége van az alábbiakra:

  • A nyugdíjfázisban az összes vagyont egyszerre ki tudja fizetni.
  • Alternatív megoldásként egy rész kifizethető egy összegben, a többi pedig havi összegekben
  • Természetesen mindent megkaphat havi nyugdíjkifizetések formájában is. Ahogy kívánja.
  • A tőkekiegyenlítés helyett lehetőség van az alap befektetési jegyeinek magánértékpapírszámlára történő átutalására is (természetbeni opció).

Aki munkanélkülivé válik, az természetesen megpróbálja visszafogni és csökkenteni a kiadásait. Egy dolgot azonban semmiképpen sem szabad tennie, ha munkanélkülivé válik: a magánnyugdíjbiztosítását felmondani. Mivel munkanélküliként nem fizet be a kötelező nyugdíjalapba, ezért később kevesebb nyugdíjat kap az államtól. Ha a magánnyugdíja is alacsonyabb a tervezettnél, akkor nyugdíjas korában jelentős megszorításokra lesz szüksége.

Az ERGO-val nem kell aggódnia amiatt, hogy mi lesz a magánnyugdíjbiztosításával, ha munkanélkülivé válik. Ha Ön munkanélkülivé válik, átmenetileg felfüggesztheti az ERGO Balance-, Index-, Chance-, Eco-nyugdíj Chance és Chance Select-nyugdíjakra vonatkozó díjfizetését. Ez azt jelenti, hogy az Ön magánnyugdíjbiztosítása nem lesz járulékalapú, azaz gyakorlatilag befagyasztják. Amikor visszatér a munkába, újra befizet a magánnyugdíjba.

Egyébként: Ha az új munkahelyén kevesebbet keres, mint korábban, akkor az ERGO-val is csökkentheti a járulékokat.

Az ERGO magánnyugdíjbiztosításai nem csak az Ön saját időskori ellátását szolgálják: ha Ön meghal, az önkéntes nyugdíjbiztosításba befizetett befizetései nem vesznek el. Az ERGO esetében a túlélő hozzátartozói a magánnyugdíjból kapnak kifizetést az Ön halála után:

  • ERGO-nyugdíj Chance: Ha Ön, mint biztosított személy a nyugdíj kezdete előtt meghal, az ERGO kifizeti az alapszámlát a túlélő hozzátartozóinak.
  • ERGO-nyugdíj Index: Ön 2 kiegészítő biztosítással biztosíthatja eltartottjait: a túlélő hozzátartozói nyugdíj-kiegészítő biztosítással a rendelkezési szakasz kezdete előtt vagy a túlélő hozzátartozói nyugdíj-kiegészítő biztosítással a nyugdíj kezdete után.

ERGO-nyugdíj Chance, ERGO Eco-nyugdíj Chance és ERGO-nyugdíj Chance Select: Ha Ön a nyugdíj kezdete előtt meghal, túlélő hozzátartozói az alapszámlát túlélő hozzátartozói nyugdíjként kapják meg. Ha Ön legfeljebb 50 000 EUR összegű fix haláleseti juttatásban állapodott meg (az öregségi nyugdíjbiztosítás díjösszegének legfeljebb 200%-a), akkor az alapszámlát vagy a haláleseti juttatást kapják meg – attól függően, hogy melyik a magasabb. Kivétel: Ha Ön a biztosítás megkötését követő első 3 évben meghal, az ERGO csak az alapszámla összegét fizeti ki. Hacsak nem hal meg balesetben. Egyébként: A haláleseti járadék igénybevételéhez nincs szükség egészségügyi vizsgálatra.

Az ERGO magánnyugdíjbiztosításaiból származó összes jövedelem általában adómentes az Ön számára a megtakarítási szakaszban. Az ERGO Balance-, Index-, Chance-, Eco-nyugdíj Chance és Chance Select-nyugdíjak esetében az alapváltásból származó árfolyamnyereség után szintén nem kell forrásadót levonni. Ez azt jelenti, hogy ez a megtakarítási szakaszban az időskori nyugdíjból származó jövedelem sem kerül beszámításra a megtakarítók egyösszegű összegébe. Ez azt jelenti, hogy a megtakarítási szakaszban más befektetésekre is felhasználhatja.

A magánnyugdíjbiztosítást csak akkor vonhatja le az adóból, ha 2005 előtt kötötte meg a szerződést és kezdte meg a befizetéseket. Az újabb szerződések esetében a hozzájárulások nem vonhatók le az adóból.

Tipp: Magas jövedelműként jelentősen csökkentheti adóterheit az ERGO alapnyugdíjjal (Rürup-nyugdíj).

Az ERGO magánnyugdíjbiztosításokból származó osztalék- és kamatjövedelmek után a megtakarítási szakaszban nem kell adót fizetnie. A nyugdíjfázisban a következők érvényesek:

Havi kifizetések esetén: A nyugdíjnak csak egy kis része, az úgynevezett jövedelemrész adóköteles. Ennek összege a nyugdíj kezdetekor betöltött életkorától függ. Ha például a nyugdíjkifizetések 67 évesen kezdődnek, a nyugdíjnak csak 17%-a adóköteles. Ha Ön idősebb, az adóköteles rész még alacsonyabb. Ön a személyi adókulcsát fizeti. Ez a nyugdíjkorhatár elérésekor általában jelentősen alacsonyabb, mint a munkával töltött életszakasz alatt.

Egyösszegű kifizetés esetén: A magánnyugdíjbiztosításból származó jövedelem fele adómentes. A másik fele az Ön személyes adókulcsa szerint adózik. Feltéve, hogy a kifizetés 62 éves kor után történik, és a megtakarítási időszak legalább 12 év volt. Ellenkező esetben a jövedelmet 25%-os forrásadóval, valamint szolidaritási pótdíjjal és adott esetben egyházi adóval kell megadóztatni.

Jó tudni: 2018 óta a következők vonatkoznak a befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosításokra: A befektetési alapoknak 15% társasági adót kell fizetniük a belföldi osztalékjövedelmek és ingatlanjövedelmek után. Ez némileg csökkentheti a német részvényalapok, vegyes alapok és ingatlanalapok folyó jövedelmét. A megtakarítási szakaszban az adózás ellensúlyozására az adóköteles jövedelem 15 %-a adómentes az egyszeri tőkekifizetés esetén. Feltéve, hogy ez 2018-tól befektetési alapból származó befektetési jövedelemből származik.

Gyors kalkulátor – Ingyenes ajánlat

Adatok

Kérjük adja meg születési dátumát

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Mennyit szeretne spórolni havonta?

A mező kitöltése kötelező!
A mező kitöltése kötelező!
Egyedi összeg
A mező kitöltése kötelező!
A mező kitöltése kötelező!

Családi és utónév

Kötelező mező!
Kötelező mező!

Kérjük adja meg Email címét

Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, valós e-Mail címet adjon meg, hogy kalkulációnkat biztonságban el tudjuk juttatni Önnek! Köszönjük!
Kötelező mező!
Kötelező mező!

Kérjük adja meg a telefonszámát

Kötelező mező!
Kötelező mező!
Az adatvédelmi irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
Az adatvédelmi irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
A hirdetési irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
A hirdetési irányelvek elfogadása nélkül nem készíthető el a kalkuláció.
A “MOST ELKÜLDENI” gomb használatával beleegyezik, hogy az Ön által megadott adatokat biztosítási kalkuláció céljára felhasználjuk és segítségükkel kapcsolatot vegyünk fel Önnel. Adatait másnak át nem adjuk, bizalmasan kezeljük. Ha később ezt vissza szeretné vonni kérjük küldjön üzenetet a kevin.ressler@ergo.de email címre és töröljük adatait.
kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü