Biztosítás fogpótlásra

Minden fog egy jó indok

Az ERGO fogászati fedezeti tarifáival akár 100%-ot is megtakaríthat a fogpótlásokon – egészségügyi vizsgálat nélkül.  Mindössze 50%-os induló díj az első 6 hónapban

Biztosítás fogpótlásra

Minden fog egy jó indok

Az ERGO fogászati fedezeti tarifáival akár 100%-ot is megtakaríthat a fogpótlásokon – egészségügyi vizsgálat nélkül.  Mindössze 50%-os induló díj az első 6 hónapban

A 75, 90 vagy 100%-ban támogatott fogpótlásra kötött biztosítás előnyei

A fogpótlás előbb-utóbb szinte mindenkit érint – gyakran nem csak idős korban. A probléma: még ha olcsó műfogsor mellett dönt is, a költségek egy részét magának kell állnia. A kiváló minőségű műfogsorok esetében a kötelező egészségbiztosítás általában teljesen cserbenhagyja Önt. A megoldás: magán kiegészítő biztosítás a műfogsorra.

Kizárólag az ERGO-nál: Élvezze a 75, 90 és 100%-os fogászati védelem új, kedvező induló díját. A biztosítás kezdetét követő első 6 hónapban csak a felét kell fizetnie. És így tehermentesíti a háztartási költségvetést.

Fogászati védelem 75

75% visszatérítés

pl. 4,70 € havonta*

a 7. hónaptól havi 9,40 €

Fogászati védelem 90

90% visszatérítés

pl. 6,15 € havonta*

a 7. hónaptól havi 12,30 €

Fogászati védelem 100

100% visszatérítés

pl. 8,00 € havonta*

a 7. hónaptól havi 16,00 €

A fogpótlásra vonatkozó biztosítási ellátások

Várakozási idő nélküli ellátásra való jogosultság

A biztosítási fedezete a szerződés kezdetétől fogva érvényes. Feltétel: A szerződés megkötésekor nem javasoltak és nem is kezdtek meg kezelést.

Fogtömések

Inlay és onlay tömések esetén a fogászati védelem 75 tarifában 75%, a fogászati védelem 90 tarifában 90% és a fogászati védelem 100 tarifában 100% jár.

Magánfogászati ellátás fogpótláshoz

A kiváló minőségű koronák, hidak, fogpótlások és javításuk esetén a díjszabástól függően 75, 90 vagy 100% jár.

Implantátumok

A mesterséges foggyökerek az implantátummal támogatott fogpótlások rögzítésére szolgálnak. Az ERGO a fogászati védelem 75 tarifa esetében implantátumonként 75%-ot, a fogászati védelem 90 tarifa esetében 90%-ot, a fogászati védelem 100 tarifa esetében pedig 100%-ot fizet.

További szolgáltatások

A fogászati védelem 75 tarifában 75%-ot, a fogászati védelem 90 tarifában 90%-ot, a fogászati védelem 100 tarifában pedig 100%-ot kap az alábbi ellátásokra: A fogpótlási intézkedéshez kapcsolódóan az okkluzális segédeszközök és sínpótlások biztosítottak (kivéve a csiszolósínpótlásokat). Hasonlóképpen, az intézkedéshez közvetlenül kapcsolódó előkészítő diagnosztikai, terápiás és funkcionális analitikai szolgáltatások, valamint a fogászati laboratóriumi munka és a folyamat során felmerülő anyagok. Az ERGO a fogpótlási intézkedéshez közvetlenül kapcsolódó csontrekonstrukciót is fizeti. Baleset esetén 100%-os ellátást kap. A visszatérítés a GOZ maximális mértékét meghaladja (fogászati védelem 75, fogászati védelem 90: a mérték 3,5-szereséig, fogászati védelem 100: a mérték 5,0-szereséig).

Jó tudni

Az első 4 biztosítási évben ellátási korlátozások érvényesek. További részletekért lásd az „Összes ellátás” részt.

Kinek különösen fontos a fogpótlás?

Az olyan költségtudatos emberek számára, mint Zsófia (43)

Pincérnőként Zsófiának alig van félretett pénze. Ugyanakkor tudja, hogy ha valamikor műfogsorra lesz szüksége, gondban lesz. Éppen ezért vette fel a fogászati védelem 75-öt, amit jól tett, hiszen hirtelen 2 koronára van szüksége a felső és az alsó állkapcsában, melyek összesen 1763 euróba kerülnek. A rögzített juttatásnak és a tarifális kedvezménynek köszönhetően Zsófia 744 eurót takarít meg.

Az olyan kockázattudatos emberek számára, mint Bence (27)

Bence önkéntes ifjúsági edző. Elővigyázatosságból a fogait a fogászati védelem 90 segítségével biztosította. Ez kifizetődött, amikor egy labda telibe találta az arcát: Bencének fogpótlásra volt szüksége a felső állkapcsában. Úgy döntött, hogy egy teljesen furnérozott hidat választ. Költség: körülbelül 3 525 euró. Ebből az ERGO kereken 1 827 eurót fizet. Szerencse a balszerencsében!

A felkészülteknek, mint Adrienn (35)

Adrienn szüleinek már korán műfogsorra volt szükségük. Ezért az irodai alkalmazott elővigyázatoskodott: a fogászati védelem 100 segítségével megengedheti magának a természetesnek tűnő műfogsort. Amikor aztán 8 koronára van szüksége, teljes burkolatot választ. Ez összesen 6 795 euróba kerül. Az ERGO fedezi Adrienn teljes, 4 062 eurós önrészét – a fogászati védelem 100-nak köszönhetően.

Ezt mondják az ERGO ügyfelei

"Minden pénzügyi ígéretet betartottak. Ajánlotta és ajánlotta az ERGO-t."

4.6 /5
4.6/5

Az ERGO Krankenversicherung AG 328 463 értékeléséből megállapítva.

Értékelés a szerződés aláírása után

5/5

A fogászati számlám (profilaxis) megtérítését gyorsan rendezték.

Értékelés a kárrendezés után
5/5

A szabályozás egyszerű és nagyon gyors volt.

Értékelés a kárrendezés után
5/5

Gyors, zökkenőmentes folyamat, szuper gyors feldolgozás.

Értékelés a kárrendezés után
4.6/5

A dokumentumok beküldésének az alkalmazáson belül a mobillal készített fényképekkel kellene működnie. 

Értékelés a kárrendezés után

Hasznos információk egy kattintással

Fogászati védelem 100

Pontos Tarif leírás

GYIK - Ügyfeleink gyakori kérdései

A „fogpótlás” kifejezés egy vagy több hiányzó természetes fog mesterséges pótlására utal. Az alábbi műfogsortípusokat különböztethetjük meg:

  • Tömés (inlay vagy onlay)
  • Fogászati korona
  • Fogászati híd
  • Műfogsor
  • Fogászati implantátum

Jó tudni: A tartós fogpótlások számos hatékony módszerét nem, vagy csak részben téríti meg a törvényes egészségbiztosítás. Ez azt jelenti, hogy Önnek, mint kötelező egészségbiztosítással rendelkező betegnek, a műfogsor költségeinek nagy részét magának kell viselnie. Az ERGO fogpótlás-biztosításával értékes támogatásokat biztosíthat fogpótlásához. És mindezt kedvező áron.

A kötelező egészségbiztosítás fogpótlásra vonatkozó támogatási rendszere 2005. 01. 01. óta van érvényben. Ez egyszerű és gazdaságos módszereket és anyagokat foglal magában. Ez azt jelenti, hogy a leletektől függően az egészségbiztosítási pénztárak átalányösszeget fizetnek a standard fogpótlásokért. Ez az átlagos költségek mintegy 60%-ának felel meg.

A fogpótlásra fordítható fix összeg növelhető, ha Ön bónuszkönyvet vezet. Ha 5 éven keresztül hiánytalanul vezette azt, akkor a rögzített juttatás 70%-ra emelkedik. 10 év elteltével ez az összeg a standard kezelés átlagos költségeinek 75%-ára emelkedik. A saját részét azonban továbbra is Önnek kell fedeznie.

Az ERGO fogpótlás-biztosítása megoldja ezt a problémát. Az egyszerű, standard kezelések költségeinek akár 100%-át is megtérítjük. A kiváló minőségű műfogsorok esetében az ERGO az alaptarifában 75%-ig, a komforttarifában 90%-ig, a prémiumtarifában pedig 100%-ig fedezi a költségeket. Ez pedig a kötelező egészségbiztosítás által nyújtott ellátásokkal együtt a magánfogászati ellátásra is vonatkozik. Ezáltal a műfogsor valóban megfizethetővé válik. És a mosolyát akkor is magabiztosan viselheti, ha nem minden foga valódi.

Az implantátumok fogpótlások az igényeseknek. Egyre gyakrabban használják őket.

Az implantátumok kerámiából vagy titánból készült mesterséges foggyökerek, amelyeket az állcsontba ültetnek be. A fogorvos az implantátumokkal alátámasztott fogpótlásokat korona, híd vagy műfogsor formájában rögzíti hozzájuk.

Néhány hónap elteltével a fogászati implantátum belenő az állcsontba. Ezután természetesnek tűnik, rendkívül rugalmas és észrevétlen. Ezért az implantátumokat gyakran a látható területeken, azaz az elülső fogakon alkalmazzák.

A fogimplantátum a fogpótlás legdrágább formája. Egyetlen implantátum több ezer euróba is kerülhet. Átlagosan 1400-2200 €-val kell számolnia foganként – csak az implantátumért, azaz a mesterséges foggyökérért. Ha a fogorvosnak az implantátum beültetése előtt csontot kell építenie, akkor további 300-1200 adódik hozzá minden foghoz. És természetesen az implantátummal támogatott fogsor költségeiről sem feledkezhet meg. Foganként további 500 €-val kell terveznie.

Az ERGO fogászati kiegészítő biztosításával a költségek jobban kezelhetőek. Már az alapdíjban 75%-ot fizet – még az implantátumok esetében is.

A törvényes egészségbiztosítás semmit nem fizet az implantátumokért. Az implantátummal támogatott fogpótlásokért – az egyszerű fogpótlásokért, például a fémkoronáért – fix összegű támogatást fizetnek. Így Önnek a maradékot saját zsebből kell kifizetnie. Ezért a fogpótlás-biztosítás különösen kifizetődő az implantátumok esetében. Mert ezzel együtt kiváló minőségű műfogsorellátást is kap.

Még jó, hogy az ERGO fogpótlás-biztosítása az implantátumokra is kiterjed. A prémium tarifával, amely a költségek akár 100%-át fedezi, Ön megengedheti magának a kiváló minőségű fogpótlást és a magánfogászati kezelést.

Már nincsenek saját fogai, és komplett fogsorra van szüksége? Ennek költségei a műfogsor típusától függenek.

A legolcsóbb megoldás egy klasszikus műfogsor a felső és az alsó állkapocsra. Egy ilyen műfogsor összesen kevesebb mint 2000 €-ba kerül. A kötelező egészségbiztosítás támogatásával a teljes műfogsor önrésze általában kevesebb, mint 800 €. A fogpótlás-biztosítással pedig jelentősen csökkentheti ezt az önrészt: az ERGO fogpótlás-biztosítása akár 100%-ban fedezi az olyan alapellátásokat, mint például a műfogsorokat.

A legdrágább megoldás az implantátumokkal történő fogpótlás. Ha egy fogatlan szájban az összes fogat ki kell cserélni, akkor legalább 20 000 €-val kell számolnia. De még ennek a duplája is lehetséges. Gyakran van szükség például csontpótlásra, ami máris több ezer euró többletköltséget jelent.

Figyelem: A két teljes állkapocs implantációs helyreállításának költségei nagymértékben eltérnek. Általában nem minden hiányzó fogat pótolnak implantátummal. Rendszerint állkapcsonként 4-8 implantátumot használnak. Ezekhez koronák és hidak formájában implantátummal alátámasztott fogpótlásokat rögzítenek. Erre különböző lehetőségek vannak, amelyek mindegyike különböző összegbe kerül.

Egyébként: Az ERGO fogpótlás-biztosításával Ön is megengedheti magának a kiváló minőségű fogpótlást, például az implantátumokat. Ha a komfort tarifát veszi igénybe, akkor akár 90%-os támogatást is kaphat. A prémium tarifa pedig akár 100%-ban fedezi az önrészt az implantátumok esetében – beleértve azt is, amit a kötelező egészségbiztosítása fizet.

A teljes fogpótlás költségei a közepes árkategóriába tartoznak, ha implantátummal támogatott teljes fogsor mellett dönt. Ez az implantátumok és a teljes fogsor kombinációja. Ebben az esetben két vagy több implantátumot helyeznek be a felső és az alsó állkapocsba, és a fogorvos hozzájuk rögzíti a műfogsort. Az implantátumok számától és típusától függően egy teljes fogsor ára 6000 eurótól kezdődik.

Tipp: Az ERGO fogpótlás-biztosítása a prémium díjtarifában akár 100%-ig fizet az implantátumokért.

A kiegészítő fogászati biztosítás a fogakra vonatkozó biztosítások általános megnevezése. Ezek közé tartoznak az alábbiak:

A fogpótlás-biztosítás egy speciális kiegészítő fogászati biztosítás. Fizet a fogpótlási intézkedésekért, pl. koronákért, hidakért, műfogsorokért és implantátumokért.

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Elérhetőségeink

Írjon üzenetet.

Időpont telefonos tájékoztatásra.

Whatsapp hírlevél és üzenet.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü