Magánemberi és munkavállalói felelősségbiztosítás

 

A magánemberi felelősségbiztosítás az Ön által másoknak okozott személyi sérüléses és dologi károkra nyújt biztosítási védelmet, amennyiben Ön a kárt a magán élethelyzetében (azaz hivatásától, gazdasági tevékenységétől függetlenül) okozta. Amennyiben ilyen kár miatt Önnel szemben megalapozatlanul lépnek fel kártérítési igénnyel, akkor ügyvéd ajánlásával és jogi eljárások költségeinek viselésével segítjük Önt a kárigény elhárításában.

Ha azonban Ön köteles a kár megtérítésére, akkor ez alól a biztosítási szerződésben megállapított mértékben mentesítjük Önt!

A munkavállalói felelősségbiztosítást a munkaviszonyban, közszolgálati, szolgálati, és közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott személyeknek kínáljuk. 2012. július 1-jétől új Munka Törvénykönyve lépett életbe és ezzel lényegesen szigorodott a munkavállalók kártérítési felelősségének a szabályozása.
Ezután, ha enyhe gondatlanságból okoz kárt, akkor akár 4 havi távolléti díját is kifizethet kártérítésként, de ha munkahelyén a kollektív szerződés úgy szabályozza, akkor a kártérítés mértéke akár a 8 havi távolléti díját is elérheti.

Szándékos vagy súlyosan gondatlan károkozás esetén a teljes kárt meg kell térítenie és ekkor nem beszéltünk még a jogi eljárás költségéről! Amennyiben Ön munkájának végzése során olyan személyi sérüléses vagy dologi kárt okoz, amelyért a munkáltatójával szemben a munkajog szabályai szerint felelős, akkor a munkavállalói felelősségbiztosítás keretében mentesítjük Önt a kár megtérítése alól a biztosítási szerződésben megállapított mértékben!

 

Optimális biztosítás a mindennapokban

Mi történik, ha egy harmadik fél hibája miatt kárja keletkezik? Akkor az ERGO magán felelősségbiztosítása megvédi  a pénzügyi következmények elől. Mert a törvény szerint Ön teljes jövedelemével és vagyonával felel korlátlanul – egy életen át. Az új termékünkkel vonzó szolgáltatásokat kap, amelyek pénzügyileg megvédik Önt a gondatlanságoktól.

Erős szolgáltatásokat nyújtó alacsony költségű védelem

A ERGO magán felelősségbiztosítás jutányos árú, de mégis átfogó. Például a biztosítás magába foglalja az utazás közben kibérelt tárgyak kárait. Az 50 millió euróig kiterjedő fedezeti összeg magas biztonságot kínál Önnek.

Rugalmas biztosítás

A prémium biztosításunk hasznos kiegészítő elemeket bocsát a rendelkezésére. Döntse el, hogy mely területek fontosak az Ön számára: például a kulcs elvesztése, kölcsönzött dolgok, vagy tankolás közben más járműveknek okozott károk.

Gyors kárrendezés

Káresetben gyors és egyszerű feldolgozást biztosítunk.

Mindenkinek megfelelő biztosítás

* Védelem minden korosztálynak és minden családi állapotú személynek. Függetlenül attól, hogy egyedülállóról, egyedülálló szülőről, párról, családról vagy nyugdíjas korúról beszélünk

* Az ERGO magán felelősségbiztosítás magas biztosítási összeggel védi Önt.

* A Premium biztosításunk kiegészítésként hasznos építőköveket nyújt.

* Minden biztosításváltozat jobb szolgáltatást tartalmaz, összehasonlítva a korábbi termékeinkkel.

Mértékarányos védelem

Az egyéni építőkövekkel anyagilag még jobban bebiztosíthatja magát:

* A követelés elmaradása

Abban az esetben hasznos, ha valaki kárt okoz Önnek, és nem biztosított, és nem tud fizetni érte. Új: Egy cím elérésében a kártérítési jogi biztosításunk anyagilag tovább segíti.

* Szívességi cselekedetek

Szívességből vagy baráti szolgáltatásból eredő káresetek, például egy költözés – 50.000 euróig van bebiztosítva.

* Kölcsönözött tárgyak

A kölcsönzött tárgyak káresetei akár 50.000 euróig vannak bebiztosítva.

* A kulcs elvesztése

Abban az esetben, amikor az idegen magán vagy üzleti használatú kulcsok elkallódnak vagy a zárakat ki kell cserélni.

* Gépkocsi biztosítás Plusz

Például a rakodási és lerakodási káresetek: Ha a bevásárlókosara egy leparkolt autónak ütközik. Vagy ha egy kibérelt járművet helytelenül tankol.

* Egyedülálló családtagok

Ha egyedülálló családtagok is élnek háztartásában, mint például a nagymama vagy a nagypapa.

* Az ERGO magán felelősségbiztosítás: előnyös és széles körű

Az alapvető biztosításunk – az ERGO magán felelősségbiztosítás – védi Önt bárhol a világon és bármikor

* baráti, szomszédi és családi látogatások közben

* gyalogosként és kerékpárosként az utcai forgalomban

* sport és szabadidős tevékenységek alatt

* a munkában

* a gyermekekkel

Ezen túlmenően a szolgáltatások is biztosítottak, mint például

* a háztartásban, mint például a bérelt tárgyak

* a munkahelyen történő káresetek

* a szabadidős és sport tevékenységek, például az önkéntes munka