Két példa arról, hogy mi értelme van egyáltalán a felelősségbiztosításnak magánszemélyek számára, és milyen szolgáltatásokat nyújt.

Felelősségbiztosítás 1. példa:

Susanne Pech mozis estére hivatalos Gabi Schön barátnőjéhez. Gabi nemrég új lakásba költözött, amelyet új bútorral rendezett be. A két barátnő kényelembe helyezi magát a nappaliban egy üveg vörösborral, és számba veszik a legújabb pletykákat. A bor kitöltésénél Susanne-val történik egy kis malőr. A pohár lebillen az asztalról Gabi fehér Flokati szőnyegére, amelyet egy hete vásárolt 400 euróért. Mivel ez Susanne hibájából történt, a károkat az ő felelősségbiztosítása fedezi.

Felelősségbiztosítás 2. példa:

Florian Spät fiatal akadémikus sikeresen letette egyetemi záróvizsgáját gazdasági mérnöki szakon. Florian sportos, motivált és elfogadott egy állást egy nagy autógyártó cégnél. Mivel nem akar elkésni első nap a munkahelyről, biciklire pattan, hogy gyorsabban odaérjen. Florian lelkesen teker, azonban nem veszi észre a piros lámpát. Vesztére, ugyanis az autónak, amelynek elsőbbsége volt, fékeznie kellett öt más márkás járművel egyetemben. A tömeg karambolnak 250.000 eurós kárösszeg lett az eredménye, amit Florian felelősségbiztosítása szerencsére fedezett.

Itt kiszámíthatja felelősségbiztosításának járulékösszegét:

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü