Hibás autó: Visszavonható a vásárlási szerződés?

A megfelelő autó megtalálása – legyen az új vagy használt jármű – nagyon fárasztó és időigényes lehet. Átnézik az internetet, különböző kereskedőket látogatnak meg, gondoskodniuk kell a pénzügyeikről, miközben mindig szemmel kell tartaniuk a legjobb árat. Sokan idővel feladják frusztrációjukban, és olyan kompromisszumokat kötnek vásárláskor, amiket nem szeretnek. De mi történik, ha a vásárlás után rövid idővel mégis rátalálnak az álomautójukra? A visszaadásnak problémamentesnek kellene lennie, hiszen van 14 napos elállási jog az autóvásárláskor, igaz?

Az alábbi útmutatóban megvizsgáljuk, valójában könnyedén visszavonhatja-e a gépjármű vásárlási szerződését, és hogyan kell eljárnia ebben az esetben. Emellett megtalálhat egy visszavonási mintát is, amit ingyenesen letölthet és mintaként használhat.

Lehet-e visszavonni az autóvásárlást 14 nap alatt?

Sok ügyfél úgy gondolja, hogy az autóvásárláskor van 14 napos elállási jog. Ez azonban tévedés. Általában egy ilyen szerződés, miután aláírásra került, jogilag kötelező érvényű.

Van azonban egy kivétel: Ha egy távolléti ügyletről van szó, az ügyfelek élvezhetik az elállási jogot az autóvásárlási szerződés aláírása után. De mi is pontosan egy ilyen távolléti ügylet?

Egy távolléti ügyletről van szó, ha a szerződés nem egy üzlethelyiségben, hanem távközlési eszközökön keresztül köttetik. Ezek közé tartoznak a következők:

  • Katalógusok
  • E-mail és internet
  • Telefon és fax
  • Az autóvásárlás során való elálláshoz a eladónak kereskedőnek kell lennie, és továbbá köteles tájékoztatni Önt az Ön jogairó

Hogyan különbözik az autóvásárlás elállási jog és visszavonás?

Mint már említettük, az ügyfelek csak akkor élhetnek az autóvásárlás elállási jogával, ha távolléti ügyletről van szó. És a szerződés visszavonása sem egyszerű. Az Ön jogait csak akkor gyakorolhatja, ha jelentős hibák vannak a termékkel kapcsolatban. Az eladónak ekkor elegendő időt kell biztosítani a hibák kijavításához. Ha az eladó megtagadja ezt, vagy a második javítási kísérlet is kudarcot vall, visszavonhatja a szerződést.

További kérdések esetén szívesen segítünk
Kevin Ressler
biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások
Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország
Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web:  nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü