Hogyan viselkedik helyesen Németországban, ha balesetezik egy vadállattal?

Különösen ősszel nő a vadállatokkal kapcsolatos balesetek száma. Kora szürkület, nehéz megvilágítási körülmények, állatok a bokorban elrejtőzve vagy élelmet keresve – mindez ehhez vezethet. A műszaki vezetési tippeken és a helyes vezetési viselkedésre vonatkozó tippeken kívül, amelyeket sok autóklub oldalán olvashat, néhány szempont különösen fontos a biztosítás szempontjából. Ilyen stresszes helyzetben azonban nem minden járművezető tudja, hogyan kell helyesen viselkedni egy vadállattal való baleset után, hogy ne veszélyeztesse biztosítási fedezetét.

Biztosítási igazolás Németországban vadállattal való balesetezés esetén

Más balesetekhez hasonlóan fontos a baleset helyét veszélyjelző lámpákkal és háromszöggel is megvédeni. Ezenkívül, győződjön meg róla, hogy biztonsági mellénnyel látta el magát. Távolítsa el a halott vadállatot az útról, hogy más úthasználók ne kerüljenek veszélybe. De vigyázat! Ha az állat „csak” megsérült, ne érintse meg, hogy elkerülje, hogy megharapja vagy megsérüljön. Ezután értesíti a rendőrséget, majd a rendőrség értesíti a vadászt/ erdészt, aki átveszi a vadállat felügyeletét. A rendőrség (vagy a bérlő) biztosítási igazolást kell kiadjon Önnek a kár bizonyítása érdekében. A legjobb, ha lefényképezik a baleset helyét és dokumentálják a károkat.

Jó tudni: A vadállatokkal történő ütközések az általános biztosítás részét képezik, és automatikusan belekerül a teljes Casco-biztosításba. Az ilyen vadállatokkal való baleset nem befolyásolja a kármentes kedvezményt. Ha azonban elkerüli a vadállatot az ütközés megakadályozása érdekében és a jármű megrongálódik, akkor teljes Casco biztosítás esetén ez a vezetési viselkedés és annak következményei befolyásolhatják a kármentes kedvezményt.

Itt számolhatja ki autóbiztosítását magyarul.

Tovabbi információ

Elérhetőségek

Kevin Ressler

Otto-Hahn-Str. 21
85435 Erding
Telefon: 08122/2285225

Fax: 08122/2285233
Mobil: 00 49 151 22656507

eMail: kevin.ressler@ergo.de
web: www.nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü