Külföldi betegbiztosítás – utazási betegbiztosítás

A legfontosabbakról röviden

Minden törvényes betegbiztosítással rendelkező személynek ajánlott egy külön külföldi betegbiztosítás, beleértve a privátbiztosítással rendelkező személyeket.

Amennyiben nem rendelkezik utasbiztosítással, betegség esetén ellátása költségeinek legalább egy bizonyos részét Önnek kell fizetnie. Ez akár egy magas összeget is jelenthet.

Egy jó utasbiztosítás rövid külföldi utazásokra egy személynek nem kerül többe mint 10 Euro évente. Családoknak az összeg értéke körülbelül 20 Euro évente.

Amennyiben 8 hétnél hosszabb ideig tartózkodik külföldön, Önnek egy speciális szerződést kell kötnie hosszútávú utazásra. Az összeg ez esetben az életkor, úti cél és hossz alapján változik.

Az elutazás előtti napig köthet utasbiztosítást.

Tennivalók:

Állapodjon meg arról, hogy nincs e már meglévő utasbiztosítása hitelkártya, valamint akár Autóclub által. Amennyiben már van, hasonlítsa össze a feltételeket a miénkkel és váltson az alapján.

Általános utazásokhoz a DKV (Deutsche Krankenversicherung =Német betegbiztosítás) (Reise Med Tarif RD = Utazás Med Tarifa RD) ajánlatot ajánljuk magánszemélyeknek és családoknak.

Miért van szükségem külföldi betegbiztosításra?

Nyaralás Majorkán, munka és utazás Ausztráliában vagy egy Karibi hajóút – elmagyarázzuk Önnek milyen estekben van szüksége betegbiztosításra.

Ön törvényesen betegbiztosítással rendelkezik

Az Európai Unión belül, Izlandon, Liechtenstein és Norvégiában; valamint azokban az országokban, amikkel Németország társadalombiztosítási egyezményt kötött, az orvosi- és betegségi költségek egy részét a törvényes egészségbiztosító fizeti. Mindazonáltal Ön megkapja mindazt, amit az üdülési ország polgára az ottani egészségbiztosítótól megkapna.

Ebből az összegből még a német egészségbiztosító pénztár levonhat, például magas közigazgatási költségek miatt. További megszorítások Európán belüli védelem esetén: Ön állja az üdülési országban létező egyéni részesedést és csak az ott engedélyezett orvostól kaphat fizetett ellátást. Ennek megfelelően, a német egészségbiztosító az ellátás valós költségének sokszor csak töredékét fizeti.

Amennyiben Önnek üdülés során orvoshoz vagy kórházba kell mennie, Ön ott gyakran privát orvosi számlát kap – gyógyszerekre is. Ezeket a költségeket nem fedezi az egészségbiztosító. Egy utazási biztosítás ezért is akár Europán belül is nagyon ajánlott.  Az egészségbiztosító nem fizeti azokat az ellátásokat, amik azon országokban történnek, amikkel Németország nem kötött szerződést.

Egy olvasónk mesélte, hogy egy szívinfarktust követően, Törökországi nyaralásán, az egyik ottani kórházban lett kezelve és megműtve. A 16.000 eurós ellátási költségből a egészségbiztosító az ő közlése szerint csak körül belül 300 eurót fedezett. A költségek maradéka rámaradt, mivel nem volt utasbiztosítása.

Még nagyobb összeg is létrejöhet, amennyiben Önt egy betegség miatt vissza kell szállítani Németországba. Mivel ezért a törvényes egészség biztosító sosem fizet. Egy ehhez hasonló mentőrepülő út akár Európán beül is 25.000 euróba kerülhet. Az Ön által fizetett összeg legrosszabb esetben akár 60.000tól 80.000 euróig is emelkedhet, amennyiben Ön az Egyesült Államokból vagy Ausztráliából kell, hogy visszarepüljön.

Mire kell ügyelnem?

Amennyiben Önnek kreditkártyája van vagy Autóklub tagja, lehetséges, hogy Ön már rendelkezik külföldi utasbiztosítással. Azonban gyakran előfordul, hogy az ehhez hasonló szerződések nem biztosítják a legjobb védelmet. Ez okból, hasonlítsa össze a biztosítási feltételeiket a mi ajánlatainkkal.

Amennyiben a hitelkártyával járó vagy autóklubos biztosítás egyértelmű hiányosságokkal rendelkezik, ajánlott lenne egy általunk felajánlott kiegészítő szolgáltatást megfontolnia. A duplabiztosítás alapjába véve nem rossz. Betegség esetén viszont jelentenie kell, hogy duplabiztosítással rendelkezik.

Sokszor a már régóta fennálló szerződések sem biztosítanak optimális védelmet, mert már sok szolgáltató jobbá tette a feltételeit az utóbbi évek során. Ez okból, vizsgálja meg a régi szerződéseket is hiányosságok után és amennyiben kételyei vannak, kössön egy új külföldi utasbiztosítást.

Ügyeljen a következő pontokra:

1          Utazási idő – egy utasbiztosítás minden egyes útra érvényes egy éven keresztül, amennyiben ezek az utazások nem hosszabbak egy adott időnél. Leggyakrabban 56 napig van biztosítva. Azonban vannak tarifák, melyek csak 42 vagy akár 70 napig is érvényes. Ön hányszor utazik el egy évben nem számít – a napok száma nem adódik össze különböző utazásokból.

2

3          Utazásokhoz, melyek 70 napnál tovább tartanak, speciális utasbiztosítás létezik. Egy hasonló szerződésre van szüksége például egy külföldön elvégzett szemeszternél, egy világ körüli útnál vagy amikor nyugalomba vonulva eltöltené a telet egy forró déli országban.            Amennyiben meg akarja tudni, mely szolgáltatásokat ajánlunk hosszútávú utasbiztosításként, olvassa tovább a lenti szöveget.

4

5          Függetlenül attól, hogy mennyi időre utazna el, előnyös, ha a biztosítás tovább tart, arra az esetre, ha megbetegedése miatt az adott utazási idő elhúzódik.

6          Hatáskör – Fontos az, hogy a szerződés abban az országban is érvényes legyen, ahova Ön utazik. Vannak utasbiztosítások, melyek az egész világon védelmezik, például egy világ körüli úthoz, vagy tarifák, amik adott régiókra vannak korlátozva. Egy utasbiztosítás, ami Kanadában és az Egyesült államokban is érvényes, általában többe kerül, mint egy tarifa, mely nem tartalmazza Észak-Amerikát mivel ezen a helyen az orvosi ellátás költségei különösen magasak. Ezen kívül, a jó szerződések nem csak a privát, hanem a munkai okokból történő utazásokat is biztosítják.

            7          Költségátvétel – Szükséges, hogy a biztosítás minden fontos orvosi ellátást teljes mértékben fedezzen. Ehhez hozzátartoznak: ideiglenes fogpótláspszichés betegségek kezelése, sportsérülések és terhességi komplikációk, mind ahogy az esetleges segédezközök fizetése, például egy mankóé. A szülőknek fontos az, hogy a kórházban tartózkodó gyermeküknél tölthessék az éjszakát is, melyet másnéven „Rooming-in”-nek is hívnak.

8          Előre fennálló megbetegedések    – Amennyiben Ön egy már meglévő betegséggel külföldre utazna, először meg kell győződnie arról, hogy az ellátását az adott helyen biztosítja e az utasbiztosítása. A jó tarifák általánosságban nem zárják ki a már fennálló megbetegedéseket a védelem alól, hanem csak a kezeléseket, amelyeknek a fontossága már az utazás előtt az orvos által meghatározásra került.

9

10        Ezenfelül figyeljen arra, hogy a szolgáltató a szolgáltatásai nem e csak „akut” vagy „előre nem látható” megbetegedésekre vannak korlátozva, vagy a védelmet homályos megfogalmazással korlátozza e.

11

12        Amennyiben Ön krónikus betegséggel rendelkezik, ajánlott, hogy még a biztosítás megkötése előtt megtudakolja a szolgáltatótól, hogy ő akkor is fizet e, ha az Ön állapota az utazás során rosszabbá válik. A konfliktus elkerülése érdekében, ajánlott még az utazás előtt orvosi igazoltatást elvégezni.

13        Amennyiben az utasbiztosító mégis vonakodna a fizetéstől, Önnek fennáll a lehetősége, hogy a biztosítási Ombudsmannál panaszt tegyen. Az ő döntései 10.000 euró értékű esetekre kötelező jellegűek a biztosító számára.  Minden általunk ajánlott szolgáltató részt vesz ezen az egyeztető eljáráson.

14        Orvosi visszautazás – A biztosítási feltételek között szerepelnie kellene, hogy a szolgáltató fizet e egy visszautazást Németországba, amennyiben ez orvosilag indokolt és kivitelezhető – és nem csak akkor, ha ez mindenképp szükséges. Legalább a mentőrepülés költségeit viszont a biztosító kell, hogy állja, amennyiben Ön előreláthatóan több mint két hetet a kórházban kell, hogy töltsön.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü