Ha egy alkalmazott több munkáltatónak dolgozik egyszerre, akkor többszörös foglalkoztatottságról beszélünk. Minden munkáltató egyénileg fizeti az egészségbiztosítási járulékokat a munkavállalóért (munkáltatói részesedés). Ugyanakkor az ugyanazon munkáltatónál levő különböző beosztások nem tekinthetőek többszörös foglalkoztatottságnak.

Ha az összes jövedelem összege meghaladja a jövedelemküszöböt, akkor az egészségbiztosítási járulékokat megosztják a munkaadók között. Nem veszik figyelembe a kiskorú foglalkoztatottság jövedelmeit. A járulékok kiszámításához minden munkáltató figyelembe veszi a jövedelemküszöbig terjedő maximális jövedelmet, és a következő képletet alkalmazza:
 
Hozzájárulási összeghatár x javadalmazás
—————–
Minden foglalkozás díjazása

Ha az összes munkaviszony jövedelme meghaladja a kötelező biztosítási korlátot, akkor a munkavállaló biztosítás nélküli, és önként választhat a törvényes vagy a magán egészségügyi biztosítás között. Ezért érdemes itt összehasonlítani az egészségügyi biztosítások tarifáit.

Bárki, aki több munkát végez, továbbra is csak egyetlen egészségügyi biztosítással lehet biztosított. Azok a munkavállalók, akik kiegészítő foglalkoztatást vállalnak, így nem kapnak különleges jogot az egészségbiztosítás megszüntetésére.

(TIPP)
Ha 18 hónapja egészségügyi biztosításával rendelkezik, megváltoztathatja az egészségügyi biztosítását. Az ERGO Biztosítás biztosítási szakembere, Kevin Ressler számos összehasonlítási lehetőséget kínál.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü