sajat lakas kulfoldon

Bérlőként fontos, hogy rendelkezzen a következő fontos biztosításokkal. Különösen alapvető fontosságú a biztosítás két típusa: magán felelősségbiztosítás és háztartási biztosítás. És ha szükséges, a legjobb a jogvédelmi biztosítás.

Fontos: magán felelősségbiztosítás (kb. 6-10 euró havonta)

Az egyik legfontosabb biztosítás a magán felelősségbiztosítás: Ez fedezi a harmadik személyek tulajdonában okozott károkat. A megállapodott biztosítási összeg határozza meg, hogy a biztosító társaság viseli-e a költségeket mind a kisebb hibák, mind a súlyos károk miatt.

A felelősségbiztosítási hozzájárulás a fedezett kárösszeghez viszonyítva alacsonynak tűnik – mert a balesetek gyorsan kárt okozhatnak, és ezek kiküszöbölése hat számjegyű euróösszeget igényel.

Például:
Sok bérlő például azt gondolja, hogy a konyhai figyelmetlenség okozta tüzet kifizeti a háztulajdonos házbiztosítása.

Ez helytelen. A kárt okozó személy felelős a lakás károsodásáért.

Magyar számológép a magán felelősségbiztosításhoz:
https://nemetorszagibiztositas.hu/felelossegbiztositas-kalkulator/

Fontos: lakásbiztosítás (kb. 4-10 euró havonta)

Annak érdekében, hogy a saját háztartása kárait bebiztosítsa, lakásbiztosításra van szüksége. Ez akkor lép hatályba, amikor vihar, tűz, lopás, vízkárosodás vagy hasonló tényezők felelősek a kárért – és pénzügyi költségeket takarít meg, ha a kár bekövetkezik.

Ezenkívül ez a biztosítás fedezi a háztartási javak egy részét is: a bútorokat, a berendezéseket és a fogyóeszközöket gyakran fedezi a biztosítási kötvény. Ha ezekben kár merül fel, számíthat az új érték visszatérítésére.

Magyar számológép a magán lakásbiztosításhoz:
https://nemetorszagibiztositas.hu/lakasbiztositas-kalkulator/

Opcionális: jogvédelem (kb. 22-28 euró havonta)

Bizonyos esetekben a jogvédelmi biztosítása is előnyös: Általában fedezi a jogviták költségeit – de csak akkor, ha az adott életterületen biztosított.

Gyakran viták vannak a bérlők és a bérbeadók között, vagy a szomszédos bérlőkkel, amelyeket nem ritkán visznek bíróság elé. Ezért mindig biztosítást kell kössön ezen a jogterületen, hogy kizárja a pénzügyi veszélyt jogviták esetén. Mellesleg: gyakran állapodnak meg önrészben a kötvényekben; Ebben az esetben mindig ellenőriznie kell, hogy a bíróságon kívüli megállapodás nem lehet olcsóbb.

Magyar számológép a magán jogvédelmi biztosításához:
https://nemetorszagibiztositas.hu/jogvedelem-biztositas-kalkulator/

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü