Tilos rendszámtábla nélkül vezetni

Rendszámtábla nélküli nem lehet autóval a forgalmi irodába menni.

Ez minden közúton történő utazásra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy például a TÜV-höz történő vezetés is tilos rendszámtábla nélkül.

TIPP:

Regisztráció jármű nélkül – lehetséges ez?

A jármű nyilvántartásba vételéhez (nyilvántartásba vétel, át- és leszerelés, valamint a gépkocsi forgalomból való kivonása) általában elegendő, ha az összes dokumentumot bemutatja. Magát a járművet nem kell bemutatnia.

Vezetés régi rendszámmal

Ha még régi, bélyegző nélküli rendszámtáblája van, akkor a következő utazásokhoz használhatja azt egy lezárt vagy forgalomból kivont, használt autóval:

Előfeltételek:

Új rendszámtáblák beszerzése

Alternatív megoldásként az új rendszámtáblákat előzetesen jóváhagyhatja a forgalmi irodában, majd kinyomtathatja azokat.

Ezekkel az újonnan készített rendszámtáblákkal a forgalmi vezetés is megengedett – még akkor is, ha azok még nincsenek bélyegzővel ellátva.

Ez a lehetőség például új autók esetében ideális. Közvetlenül az autókereskedéstől vagy a kereskedőtől a forgalmi irodáig vezethet. Ott regisztrálja az autót, és lepecsételteti a rendszámtáblákat.

A rendszámtábla helyes rögzítése

A rendszámtáblákat szilárdan fel kell szerelni a számukra kijelölt helyekre. Nem elegendő a szélvédőbe elöl vagy a hátsó csomagtartó polcra helyezni őket (Forrás).

A forgalmi irodához való vezetés rövid távú rendszámtáblákkal

Egy másik lehetőség a regisztrációhoz való vezetésre a rövid távú rendszámtáblák használata. Ezekkel az öt napig érvényes rendszámtáblákkal akár távolabbról is átirathatja az autót a lakóhelyére, és regisztrálhatja azt.

Hol kaphatok rövid távú rendszámtáblákat?

Rövid távú rendszámtáblákat a forgalmi irodánál és a jármű tartózkodási helye szerinti nyilvántartó hatóságnál tud igényelni.

Összefoglaló:

További kérdések esetén szívesen segítünk.

Kevin Ressler

biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások

Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225
E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü