Próbautazás Németországban: milyen biztosítás érvényes a gépkocsi vásárlókra?

(Kevin Ressler, biztosítási szakértő cikke, ERGO Versicherung)

Egy magán próbautazáshoz szükséges a személyi és vagyonbiztosítás. Ebbe az is beletartozik, hogy a jármű be van jelentve, és biztosítás van rá kötve.

Magánúton történő autóvásárlás esetén a vevőnek figyelnie kell arra, hogy minden kárért felelnie kell. A járműre kötött teljes körű casco biztosítás esetén fizetni kell az önrészt és a tulajdonos magasabb besorolását a biztosításba. Sajnos, ezek a befizetések nem vonják maguk után a magán felelősségbiztosítást.

Ezek alapján ajánlott a próbautazás minden részletét írásban egyeztetni az eladóval. Azokat a károkat is érdemes feljegyezni, amelyek a próbautazás előtt történtek.

A professzionális kereskedők által kínált gépkocsik általában hivatalos engedéllyel rendelkeznek, vagy el vannak látva egy piros jelzéssel kizárólag próbautazásokra. Ha a kereskedő nem tesz nyílt utalást arra, hogy a jármű teljes körű casco biztosítással rendelkezik, a vásárló kiindulhat abból, hogy ez eleve adott. Minden esetben fontos: minden forgalmi kihágás természetesen a vezető számlájára írandó, ha ő követte el azokat.

Ha bármi kérdése van a biztosítással kapcsolatban, Kevin Ressler ERGO biztosítási ügynökségének csapata a rendelkezésére áll. Kérdezzen bátran a lehetőségeiről, akár országának hivatalos nyelvén is.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü