Takarékossági tipp 2: Gépjárműbiztosítás optimalizálása és/vagy váltás

A gépjárműbiztosítás esetén gyakran lehetőség van évente több száz euró megtakarítására. Az azonos autó költségei jelentősen eltérhetnek biztosítótól biztosítóig. Ezért érdemes rendszeresen összehasonlítani a gépjárműbiztosításokat. A legtöbb szerződés január 1-jétől december 31-ig tart, és egy hónapos felmondási idővel rendelkezik. Ezért november 30-ig van lehetőséged a gépjárműbiztosítás váltására. Azonban nem mindig kell közvetlenül az ajánlattevőt váltanod, először érdeklődhetsz, hogy az áttérés az új tarifarendszerre jár-e költségek megtakarításával. Meglévő gépjárműbiztosítás optimalizálása. A biztosítótársaság vagy a tarifaváltás nélkül is van további megtakarítási lehetőség a gépjárműbiztosítás esetén. Ez különösen az alábbiakat érinti:
Casco/biztosítás részére: Az autó korától és értékétől függően a casco biztosítás már nem éri meg sokszor. Ekkor a kötelező felelősségbiztosítás teljesen elegendő. A casco biztosítás nélküli gépjárműbiztosítás jóval olcsóbb. A teljes casco, részleges casco vagy csak a felelősségbiztosítás kérdését egy másik cikkünkben válaszoltuk meg. Önrész: Az önrész emelésével is lehet megtakarítani pénzt. Ez különösen a teljes casco biztosítást érinti. Itt ugyanis a kárbejelentés után (részvédelmet nem tartalmazó szerződések esetén) a SF osztályban történő visszasorolás miatt gyakran érdemes kisebb károkat saját költségen kifizetni. Tehát ha alacsony az önrészed a teljes casco biztosításban, érdemes elgondolkodni arról, hogy emeled 500 vagy 1 000 euróra. Fizetési mód: A havi és éves fizetési mód közötti áttéréssel általában 4% -ot lehet megtakarítani a díjakból.

Műhelyhozzárendelés: Ha nincs műhelyhozzárendeléssel rendelkező szerződésed, érdemes elgondolkodni a hozzáadásáról. Itt akár 20% -ot is megtakaríthatsz a díjakból. Kilométerek száma: A COVID-19 járvány óta sokan rendszeresen home office-ban dolgoznak. Ha ez a jövőben is így lesz, érdemes csökkenteni a megadott kilométerek számát. Így is jelentős összegeket lehet megtakarítani. Sofőrkör: Kritikusan vizsgáld meg, ki vezet valójában az autóddal. Minél nagyobb a sofőrkör, annál magasabbak a költségek. Különösen a kezdő vezetők drasztikusan emelik a díjat.

További kérdések esetén szívesen segítünk
Kevin Ressler
biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások
Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország
Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web:  nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü