Felkészülés a felmondásra: 1. Gondolkodjon el az indokon

A felmondásnak és a munkahelyváltásnak különböző okai lehetnek. A leggyakoribbak a következők: rossz vezetési stílus (40%), alacsony fizetés (27%), hiányzó megbecsülés (24%) vagy karrierlehetőségek (20%) és unalmas munkatartalom (14%). Ezek mind teljesen jogos indokok. Az egyetlen fontos dolog, hogy soha ne cselekedjen meggondolatlanul.

A harag is egy ok, de rossz tanácsadó. Ezért szánjon elegendő időt arra, hogy alaposan kielemezze és átgondolja a helyzetet: Miért akar felmondani? Hová szeretne menni? Ebben az összefüggésben a szakemberek az új lehetőségek felé irányuló motivációról is beszélnek. Ahelyett, hogy az első impulzusra hallgatna, teremtsen időbeli távolságot – legalább egy éjszakát aludjon a döntésére. Élesítse a szakmai célkitűzéseire való összpontosítást. Ez segíteni fogja Önt a későbbi álláskeresésben és a karrierjében való újbóli eligazodásban. Az eredmény egy jól megtervezett, professzionális felmondás.

Jó okok a munkahelyváltásra

A munkaszerződés felmondása egyszerű. A felmondólevél gyorsan elkészül. A következmények azonban súlyosabbak lehetnek, mint egy kis rosszkedv. Ezért szerezzen áttekintést a munkahelyváltás jó és rossz motivációiról. Jó okok:

Rossz okok

Ezt a cikket a német biztosítási ügyvédek írták:

JOGVEDELMI BIZTOSITÁS KALKULÁTOR MAGYARUL

További kérdések esetén szívesen segítünk

Kevin Ressler

biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások

Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225
E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü