Ügyvédeink információi

Ha Ön munkanélküli vagy rövidesen az lesz: Ezekben a lépésekben jelentheti be munkanélküliségét és folyamodhat segélyért.

1 Regisztrálja magát azonnal álláskeresőként!

Ha még alkalmazásban is áll, rögtön jelentse be magát álláskeresőként – legkésőbb 3 hónappal munkaviszonyának megszűnését megelőzően! Ha Ön nemrég tudta meg, hogy elveszíti állását: Regisztráljon álláskeresőként legfeljebb 3 napon belül!

Fontos, hogy Ön a lehető leggyorsabban regisztráljon! Csak így tudjuk Önt leginkább segíteni új álláshelye megtalálásában. Ha Ön bizonyíthatóan megkésve regisztrál álláskeresőként elképzelhető, hogy követelése egy hétre felfüggesztésre kerül (szakszóval: Sperrzeit). Ez azt jelenti, hogy Ön egy hétig nem részesül munkanélküli segélyben.

Írásban vagy személyesen is bejelentkezhet az Önhöz közeli Munkaügyi Központban álláskeresőként, illetve a 0800 4 555500 (ingyenesen hívható) ügyfélszolgálati telefonszámon.

Megjegyzés: Kérjük, hogy csak egyik módon regisztrálja magát álláskeresőként!

2 Forduljon tanácsadóhoz!

Miután regisztrált álláskeresőként, segítjük Önt az álláskeresésben. Regisztráljon álláskeresőként online és közvetlenül az internetes bejelentő űrlapon foglalhat időpontot tanácsadásra!

Időben informáljuk Önt arról, hogy a tanácsadás személyesen vagy telefonon történik-e.

3 Regisztráljon álláskeresőként!

Regisztráljon álláskeresőként legkésőbb a munkaviszonya megszűnése utáni első napon az Önhöz közeli Munkaügyi Központban! A munkanélküli segély folyósításának ugyanis ez a feltétele.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg csak telefonon regisztrálhat az Önhöz közeli Munkaügyi Központban!

4 Kérvényezzen munkanélküli segélyt online!

Elegendő, ha kérelmét nagyjából 2 héttel munkaviszonya megszűnését megelőzően benyújtja. Kérelmét a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozzák. Az olyan kérelmeket, ahol korábban esedékes a kifizetés, az elsők között dolgozzák fel.

Az Önnek megítélt munkanélküli segélyt havonta, visszamenőleg kapja.

5 Keressen új lehetőségeket!

Legyen szó állásajánlatokról, továbbképzési lehetőségekről vagy bátorításról: Mi támogatjuk Önt! Éljen a lehetőséggel és tegye meg a következő lépést a jövője felé!

Kevin Ressler
biztosítási szakértő

Otto-Hahn-Str. 21
85435 Erding
Germany

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

eMail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

——————————————————-

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü