KÖSSÖN OLCSÓ BIZTOSÍTÁST, HOGY BIZTONSÁGBAN MOTOROZHASSON

Felelősség, teljes körű és részleges casco biztosítás

Törvény által elő van írva, hogy minden motorkerékpárra kötelező felelősségbiztosítást kötni. Továbbá, csakúgy, mint az autók esetében, eldöntheti, hogy köt-e még teljes körű vagy részleges casco biztosítást hozzá. A teljes körű casco biztosítás, amely a saját járműben keletkezett károkat fedezi, a legtöbb motorkerékpár esetében költséges a gyakori motorbaleset veszélyek miatt. Ezért inkább csak új vagy drága gépekre érdemes azt megkötni.

A részleges casco biztosítás általában a lopások és vadak által okozott károk ellen véd. Az általunk ajánlott internetes portálon összehasonlíthatja az árakat részleges cascoval vagy anélkül.

Különleges szabályok a mopedekre és társaira

Különleges szabályok érvényesek a robogókra, mopedekre és 50 köbcentis rollerekre: az ún. kis motorkerékpárokat nem kötelező az engedélyeztető hivatalnál bejelenteni. Csak egy a biztosító által kibocsájtott rendszámra van szükség, amelyet minden március 1-ig kell beszerezni. Ez csak a kétkerekű 50 köbcenti alatti lökettérrel rendelkező járművekre érvényes, amelyek maximum 45 km/h sebességet érnek el.

Így spórolhat még többet

Használjon ideiglenes rendszámot: Egy szezonális rendszám kiváló lehetőség arra, hogy a biztosítási járulékok összegét csökkentse. Ön meghatározhatja, hogy mely hónapokban szeretne közlekedni a járművével, például áprilistól októberig, ezeket a hónapokat pedig feljegyzik a rendszámon. Ennek az az előnye, hogy nem kell évente kétszer megjelennie az engedélyeztető hivatalnál, hogy motorkerékpárját be-, illetve kijelentse. Ezen kívül a biztosító a járulékokat csak a megjelölt hónapokra számolja ki, így azok jelentősen csökkennek. Például, ha a szezonális rendszám hat hónapig érvényes, csak félévi járulékot kell fizetnie. Figyeljen arra, hogy az ideiglenes rendszáma legalább hat hónapig érvényes legyen, különben nem növelheti a kármentességi kedvezményét.

Csökkentse a járművezetők körét- meg kell adnia a biztosítójának, hogy kik azok a személyek, akik a járművét használhatják. Lehetőleg ne legyenek túl sokan. Úgy a legolcsóbb, ha csak az Ön neve szerepel a biztosításban. Ha a partnere vagy házastársa is regisztrálva van, nincs kihatással a járulékok összegére. Hasonlítsa össze a díjakat különböző kombinációkban.

Válasszon egy biztonságos parkolóhelyet– egy garázs vagy fedett autóparkoló több biztonságot nyújt, mint az utca. Minél biztonságosabb helyen parkolja motorkerékpárját, annál kevesebbet fizet a biztosítójának.

Fizessen évi járulékot– általában a biztosítók havi vagy negyedévente történő járulékfizetési lehetőséget kínálnak fel. Ezért olcsóbb, ha a járulékokat egy évben egyszerre fizeti ki. Abban az esetben, ha a járművét eladja vagy kijelenti, a kifizetett járuléktöbbletet visszakapja.

Ne adjon meg túl nagy menetteljesítményt– csakúgy, mint az autóknál, minél több kilométert halmoz fel egy évben, annál több biztosítási járulékot fizet. Ezért ne adjon meg túl nagy menetteljesítményt. Ha az ön által megjelölt határértéket meghaladja, utólag is jelentheti azt a biztosítójánál.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü