A rendszeres fogmosás és a megelőző fogorvosi látogatások ellenére sok embernek valamikor problémát okoz a foga. Fogvesztés, parodontális betegség vagy a klasszikus fogszuvasodás. Ha ezt aztán kezelni kell, nagyon gyorsan drága lehet. Mindenki tisztában van ezzel, mert a kötelező egészségbiztosítás általában csak a költségek felét fedezi – ha egyáltalán fedezi. Azért, mert ebben az esetben csak az orvosilag szükséges kezeléseket fedezik. Nem fedezik az olyan költségeket, mint pl. a nagyon jó implantátumok műanyagból vagy hasonló anyagból. Egy kiegészítő magán fogászati ​​biztosítás segíthet ebben az esetben, ez nemcsak az egészségbiztosítás teljesítése után fennmaradó költségeket fedezi, hanem sokkal jobb szolgáltatásokat is kínál Önnek. Az „Érdemes-e kiegészítő fogászati ​​biztosítást kötni” kérdésre adott választ és azt, hogy mire kell figyelnie a megkötéskor, a következő szakértői cikkben találja meg.

Miért hasznos a kiegészítő fogászati ​​biztosítás?

Minél idősebb lesz, annál drágább és időigényesebb lesz a fogászati kezelés. Hirtelen egy koronát vagy egy hidat kell elhelyezni. Édesanyámmal mindig viccelek, és azt mondom, hogy tavaly óta egy kisebb autó van a szájában. Azért, mert pontosan ezt vásárolhatta volna meg azért, amibe a fogászati ​​kezelés került.

Ha egy vagy több foga hiányzik, vagy ha kerámia tömések vannak a hátsó fogakban, magas költségbecslést (más néven gyógyítási és költségtervet is kap) a fogorvostól.

Az egészségbiztosítási támogatás alacsony

A törvényben előírt egészségbiztosító társaságok csak az úgynevezett szokásos ellátás 50%-át fizetik. Más szóval, ügyeljen arra, hogy – amint már említettük – a beavatkozásnak orvosilag szükségesnek kell lennie. De ez korántsem a lehető legjobb ápolás az Ön számára. Növelheti ezt a szokásos készletet a bónuszfüzettel, amelyet Ön biztosan ismer. Ez dokumentálja a rendszeres fogorvosi látogatásokat és az egészségbiztosító társaságok támogatása 60%-ára (5 év) vagy 65% -ára (10 év) emelkedhet. De a legjobb esetben is a költségek 35%-át Önnek kell fedezni.

A jobb fogsorokat Önnek kell fizetnie

Betegként mindig a szokásos szolgáltatáson kívüli kiegészítő szolgáltatásokért vagy jobb minőségű anyagokért a többletköltségek 100%-át kell fizetnie.

Kinek kell magán fogászati ​​biztosítás?

Alapvetően az a helyzet, hogy kiegészítő fogászati biztosítást kell kötni annak, aki a lehető legjobb ellátást szeretné és a fogak egészségét szeretné megőrizni. Különösen azért, mert sok tarifa évente több száz eurót fizet a professzionális fogtisztításért. Néha még fogfehérítést is fedezi.

Sokkal jobb fogászati ​​biztosítást kötni, mint egyénileg megtakarítani

Gyakori tippként olvashatja, hogy a kiegészítő fogorvosi biztosítás helyett egyszerűen minden hónapban félretehet egy bizonyos összeget, „minden esetre”. Ez teljesen mértékben lehetséges és dicséretes. De ha őszinte önmagával, akkor azt is tudja, hogy nagyon kevesen fogják ezt megtenni.

Hirtelen meg kell javítani az autót, a következő vakációnak kicsit szebbnek kell lennie, és a jövőbeli fogászati költségekre félretett pénz máris eltűnhet.

A kiegészítő fogászati ​​biztosítás viszont „arra kényszeríti”, hogy fektessen be egy kis pénzt kifejezetten a fogak egészségére.

Lehetséges pszichológiai és szociális problémák

Biztosan beszélt már olyan idősebb emberekkel, akiknek szinte nincs foga, vagy hézagok vannak a fogaikban, ez biztosan nem azért van, mert ezek az emberek így szeretnék. Azért van, mert már nem engedhetik meg maguknak a gyönyörű mosolyt a szó legalapvetőbb értelmében. Az ebből fakadó pszichológiai vagy szociális problémák hatalmasak lehetnek egy személy számára, és nem szabad egyszerűen figyelmen kívül hagyni.

És itt senki ne mondja meg nekem, hogy túl „durván” írtam le az esetet. Csak azon kell elgondolkodni, hogy mennyire zavarban vannak az emberek, ha egy kis spenót van a fogaik között …

Mikor kell kiegészítő fogászati ​​biztosítást kötnie?

Mint sok más biztosítás esetében, a következő elv is érvényes a kiegészítő fogászati ​​biztosításokra:

Minél előbb, annál jobb és olcsóbb!

Sokan azt gondolják, hogy „ember, a fogorvosom elmondta, hogy milyen sok költségem lesz – gyorsan megkötöm a kiegészítő fogorvosi biztosítást”, ez nem így működik. Azért, mert alapvetően abban a pillanatban, amikor a kezelést már javasolják, már dokumentálták is, és ez az ő szempontjukból már megkezdett kezelésnek számít.

Michael Nischalke, a Stiftung Warentest

A kiegészítő fogászati ​​biztosítás gondolata általában túl későn jelentkezik

Az emberek 80% -a csak akkor gondol a kiegészítő fogászati ​​biztosításokra, amikor a gyermek már beleesett a kútba. Ha a fogorvos azt mondja, hogy hamarosan esedékes a nagyobb fogászati ​​kezelés, akkor sajnos késő kiegészítő fogászati ​​biztosítást kötni. Azért, mert ha kiegészítő magán fogászati ​​biztosítást köt, mindig felteszik a kérdést, hogy a fogászati ​​kezelések jelenleg történnek vagy tanácsoltak. És ha igennel kell válaszolnia, akkor ez a kezelés  kizárásra kerül a fedezet alól, valószínűleg nem is kötik meg a biztosítást.

Megjegyzés: Tudom, hogy van olyan biztosító, aki azt hirdeti, hogy akkor is köthet kiegészítő fogászati ​​biztosítást, ha a kezelés már folyamatban van. Egyáltalán nem tanácsolom ezt a terméket. Ha elolvassa az apró betűs részt arról, hogy pontosan mit térítenek vissza, és mi a szerződés feltétele, akkor hirtelen nincs értelme ennek.

A fogpótlás átlagos költsége

Annak érdekében, hogy áttekintést kaphasson arról, milyen magasak a fogpótlás átlagos költségei, felsoroltam néhány példás költséget az Ön számára:

Fogpótlás költségei:

Egy korona: 600 – 1300 €

Kerámiakorona: 750 – 950 €

Aranykorona: 900 – 1250 €

Foghíd: 1400 – 2100 €

Csontfelépítés az implantátum előtt: 1300 – 3200 €

Háromrészes aranyhíd beépítése: 2300 – 2700 €

Híd beépítése 8 implantátumoszloppal: 14.000 – 17.000 €

Következtetés: Érdemes-e kiegészítő fogászati ​​biztosítást kötni?

Megéri-e Önnek a kiegészítő fogászati ​​biztosítás vagy sem? Erre a kérdésre senki sem tud pontosan válaszolni. Ez egyszerűen lehetetlen, mert tudnia kell, hogy mennyi fogászati ​​költséget kell majd fizetnie életében. De ezt senki nem mondhatja el.

A nap végén tegye fel magának a következő kérdést:

Mennyit ér nekem a fogam, a fogak egészsége és a magabiztos mosoly?

És ha a válasz erre havonta 20-45 euró körül van, akkor mindenképpen ajánlott egy kiegészítő magán fogászati ​​biztosítás 😉

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 

8:00 és 20:00 között!

Magyar Iroda: 003612361231
Német Iroda: 0049 8122 2285
Kevin Ressler: 0049 15122656507

NEMETORSZAGI BIZTOSITASOK

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü