Törvényesen eljárni, de törvényes eljárást is kapni: mikor érdemes jogvédelmi biztosítást kötni?

Munkáltatója törölte a szabadságát, vagy nem kapja meg a szerződésben megállapított bért? A dízelmotorja manipulált kipufogó-szabályozással működik? A bérbeadója újra meg akarja növelni a bérleti díjat? Biztosan nem szeretne mindennel megbirkózni. Tehát jó érzés tudni, hogy jogvita esetén biztosított. Vagy? Mindenesetre, Németországban minden második háztartás rendelkezik jogvédelmi biztosítással. És a biztosított személyek jogvita esetén számíthatnak a biztosító támogatásra. Ön is?

Megvizsgáltuk Önnek a jogvédelmi biztosításokat.

A biztosítók összesen négy jogi területet különböztenek meg: munka, lakás, közlekedés és magánélet. A Németorszagi Biztosítás jelenlegi elemzésében két tarifa különösen jól teljesített minden területen: az Arag Komfort* jogvédelmi biztosítása és a ERGO DAS jogvédelmi biztosítás az ERGO Biztosítótól*.

Ha azonban különlegesen fontos Önnek az ingatlanjog, akkor a Huk24* tarifát érdemes megnézni a PBV Plusztól. Csak a teljesítmény minimális csökkentését szabad elfogadni, ha a viszonylag alacsony Optimal tarifát választja a WGV-től.

És nem kell mindig egy jogvitáról legyen szó. A biztosított személyek jogi információs pontként is igénybe vehetik a jogvédelmi biztosítót. A legtöbb jogvédelmi biztosító telefonos jogi tanácsadást nyújt. Jó tarifák mellett – az ajánlásainkhoz hasonlóan – a biztosított személyek tanácsokat kaphatnak minden jogi területen, sőt még azokon a területeken is, amelyekre nem kötöttek biztosítást. Annak kockázata nélkül, hogy a biztosító felmondja a szerződést. A nagy teljesítményű szolgáltatók esetében ez akár éjjel-nappal is lehetséges.

Nem számít, hogy melyik tarifát választja: A jogvédelmi biztosítás nem alkalmazható, ha már a szerződés megkötésekor volt egy „ügye”, azaz a konfliktus már létezett. És aki minden és mindenki ellen fel akar lépni, vagy bosszantani akarja a régi ellenséget? Gyorsabban felmond neki a biztosító, mintha kimondaná azt, hogy “a jogvédelmi biztosítás feltételei”. Ha tizenkét hónapon belül három eset fordul elő, akkor általában a biztosító felmondhatja szerződést. És ha kétségei vannak, akkor alkalmazni fogja ezt a szabályt.

Ha ingyenes ERGO – DAS jogvédelmi biztosítási ajánlatot szeretne kapni, akkor itt magyarul kiszámolhatja a hozzájárulását:


Ha további kérdése van, Kevin Ressler biztosítási szakértő örömmel segít Önnek a témában.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü