Mint ahogy azt a név is elárulja, az utazási egészségbiztosítás nagy segítségére lehet abban az esetben, ha külföldi utazása során megbetegszik, vagy valami baja történik. Csupán a német betegbiztosítással külföldön nem jut messzire, ugyanis a német egészségpénztárak csak részben vagy egyáltalán nem fedezik az ottani orvosi ellátások költségeit. Általában az Ön egészségpénztára csak azokat a nyaralási költségeket hajlandó állni, amelyek egyenlő nagyságúak a németországiakkal.

Ezért fontos, hogy saját kezébe vegye saját biztonságának ügyét. Különben egy esetleges külföldi út során szerzett fertőzés vagy megbetegedés esetén egyedül marad az ellátás és gyógyszerek magas költségeivel. Egy utazási egészségbiztosítás megkötésekor választhat egy egyszeri utazásra szóló és egy éves szerződés között. Huzamosabb ideig tartó külföldi tartózkodás esetén ajánlott egy hosszabb időre megkötött utazási egészségbiztosítás.

Az utazási egészségbiztosítás szolgáltatásai

Az utazási egészségbiztosítás szolgáltatásai közé tartozik az utazása során történő ellátásához szükséges gyógyszerek és kötszerek költségeinek megtérítése. Az adott biztosító és díjak függvényében ez 100 százalékos költségfedezetet is jelenthet. Külföldi fogorvosi beavatkozás esetén egyszerű fogtömések és más fogsor javítások költségei is fedezve vannak a biztosítás által. A mentő igénybevétele a legközelebbi korházba való szállításhoz szintén hozzátartozik az utazási egészségbiztosítás szolgáltatásaihoz. Abban az esetben pedig, ha sürgősen haza kell utaznia, mert külföldön nem részesült megfelelő ellátásban, az utazási egészségbiztosítója fizeti az Ön hazautazását.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü