A szervízműhely-kötelezettségvállalás értelme a körülményektől függ. Ez a díjszabás nem minden ügyfél számára választható.
Ha a biztosításban kötelező érvényű műhelytarifáról állapodnak meg, akkor a kötvénytulajdonos beleegyezik abba, hogy a javítás esetén a biztosítótársaság határozza meg a szervízgarázst, ha a részleges vagy a teljes Casco-biztosítással rendelkező autó kárt szenved.

A gépjármű-biztosító olyan szervízműhelyekkel működik együtt, amelyekkel a társaság keretszerződéseket kötött.
Az ügyfélnek nincs befolyása arra, hogy autóját egy márkaműhelyben vagy egy szabadon választott szervízműhelyben, vagy egy műhelylánc egyik székhelyén javítják.
A szervízműhelyek azonban kötelesek a károsult járműveket szakszerűen megjavítani a gyártó előírásai alapján.

Egy meghatározott szervízműhely előnyei

Általános szabály, hogy egy biztosított személy többször is részesül a szervízműhelyben vállalt kötelezettségvállalásokból:
– alacsonyabb biztosítási díj (10% és 20% közötti megtakarítás)
– A biztosított autó felvevése és kézbesítése a szervízműhely által
– Kölcsönzött autó a javítás idejére
– Hosszabb garancia az elvégzett javításokra
Azok a Casco-biztosítási kötvénytulajdonosoknak, akik műhelyi kötelezettségvállalást vállaltak, és ennek ellenére a járművet egy másik garázsba szállították, a kár visszaigénylése esetén szerződéses büntetésre várhatnak.
Ez tükröződik az önrész összegének megnövelésében vagy a százalékos önrész növekedésében a javítási költségek esetén.

Figyelem a külsőleg finanszírozott új autók esetén

A lízingelt járművek és a külső finanszírozású autók tulajdonosainak olyan tarifákat érdemes választaniuk, amelyek esetén szabadon választják meg a műhelyt.
Ebben az esetben a gépjármű-biztosítási műhelyi kötelezettségvállalást gyakran kizárja a bérbeadó vagy a finanszírozó bank a megkötött szerződés alapján.
A javítást csak a gyártó által engedélyezett műhelyben szabad elvégezni.
Az új autók elveszíthetik a gyártó szavatosságát, ha a biztosítótársaság által megadott műhely nem használ eredeti alkatrészeket vagy nem leszerződött műhely.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü