Magán nyugdíjalap: az első számú téma Németországban

Az erős gazdasági ingadozásoknak és bizonytalanságnak köszönhetően egyre több ember számára lesz fontos, hogy minél átfogóbb biztosítással rendelkezzen. Különösen az időskori elszegényedés ad sokaknak okot aggodalomra. Ezért vált népszerű témává a magán nyugdíjalap.

A nyugdíj már most nem elég a megélhetéshez sokak számára. Az állami nyugdíjból alig lehet a mindennapi megélhetést biztosítani. Sokakban a fenyegető időskori elszegényedés kelt félelmet. Ebből kifolyólag a magán nyugdíjalap olyan lehetőséggé vált a német állampolgárok számára, amelyre nincs alternatíva.

A legtöbb ember számára fontos időskorban is megtartani az életszínvonalat. Ehhez pedig nem elegendő egyik napról a másikra élni. Sokan például nyugdíjas korukban utazni szeretnének, vagy megvalósítani egy régen dédelgetett álmot. Ezért különösen megéri az államilag finanszírozott magánnyugdíj modellek mellett pénzalap megtakarítási lehetőségeket vagy más pénzspórolási módokat találni.

Amennyiben egy ingyenes magán nyugdíjalap számítást szeretne, töltse ki a kalkulátort az alábbi linken, vagy forduljon Kevin Ressler biztosítási szakértőhöz az ERGO biztosítótól.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü