Tekintettel az erős gazdasági ingadozásokra és bizonytalanságra, egyre több ember számára lesz fontos, hogy teljes mértékben bebiztosítsa magát. Különösen az időskori szegénység gondolata ad sokaknak aggodalomra okot. Ezért a magán nyugdíj előtakarékosság egyre fontosabb témává válik.

A törvényes nyugdíj összege már most nem elég a megélhetéshez sokak számára. Az állami nyugdíjfizetés alig fedezi a mindennapi létfenntartást. Különösen a fenyegető időskori elszegényedés kelt félelmet sok emberben. Ebből az okból kifolyólag a magán nyugdíj előtakarékosság egy valódi lehetőséggé vált, amelynek nincs alternatívája.

A legkedveltebb előtakarékossági forma az ún. Riester nyugdíj (Riester Rente). Felmérések alapján egyre többen döntenek úgy, hogy Riester szerződést kötnek. A Riester nyugdíj azért ilyen elterjedt, mert államilag finanszírozott, és a törvényes nyugdíjbiztosítási járulékköteles emberek tömegét szólítja meg. Egyedülállók számára megfelel az alapnyugdíj (Rürup Rente). Ennek elsősorban az az előnye, hogy a járulékok leírhatók az adóból.

A legtöbb embernek fontos időskorban is tartani az életszínvonalat. Ehhez azonban nem elég egyik napról a másikra élni. Sokan például nyugdíjas korban utazni szeretnének, vagy meg szeretnék valósítani álmaikat. Ezért különösen megéri az államilag támogatott magán előtakarékossági modellek mellett alap megtakarítási tervet vagy más takarékossági változatot megkötni.

A magánnyugdíj-biztosításról további információ itt található:

https://nemetorszagibiztositas.hu/biztositasok/unit-linked/

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü