Az utóbbi években a törvényes egészségbiztosító pénztárak szolgáltatásai egyre inkább korlátozódtak. A biztosítottak csak az ún. alapellátásból részesülnek, és bizonyos szolgáltatásokat meg kell fizetniük, vagy le kell mondaniuk róluk. Egy kiegészítő biztosítással olyan szolgáltatások vehetők igénybe, amelyekből amúgy csak magán ügyfelek részesülhetnek.

A kiegészítő biztosítás mindig magán biztosítás, és egyes kiegészítő biztosításokat mindenképp ajánlott megkötni, másokról pedig inkább jobb lemondani.

BETEG NAP JUTTATÁSI BIZTOSÍTÁS:

Egy munkakiesés, különösen, ha hosszabb időre kinyúlik, drasztikus hatással lehet a biztosított anyagi helyzetére.

További információk és magyar nyelvű kalkulátor:

FOGÁSZATI KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS:

A törvényes egészségbiztosító pénztárak egyre kevesebbet fizetnek a fogászati kezelésekért. Egy fogpótlást csak félig fizet a biztosító. És ez csupán egy meghatározott alapkezelés szolgáltatásaira vonatkozik. A stabil visszatérítések gyakran csak a visszatéríthető költségek felét teszik ki.

Ezért a törvényes egészségbiztosító pénztárak ügyfeleinek több száz euró önrésszel kell rendelkezniük. A magán fogászati kiegészítő biztosítás csökkenti, vagy éppen teljesen fedezi ezeket a költségeket. Azoknak, akik már kötöttek fogászati kiegészítő biztosítást, ajánlott rendszeresen ár-szolgáltatás összehasonlítást végezniük.

További információk:

Magyar nyelvű kalkulátor:

KÜLFÖLDI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS:

A magán külföldi egészségbiztosítás átveszi az otthoni egészségbiztosítás szerepét a biztosított külföldi tartózkodási ideje alatt. Különösen azoknak kötelező ilyen biztosítást kötniük, akik hosszabb vagy beláthatatlan időre (maximum 5 év) külföldre utaznak.

A járulékok összege a biztosított jelölt belépési kora, a választott szolgáltatások, az önrész nagysága és a tartózkodási ország (az az ország, ahol az állandó lakcím bejegyzésre kerül) alapján alakul.

A német törvényes egészségbiztosítás külföldön nemigen nyújt védelmet, különösen az Európai Unió határain kívül. A kiegészítő biztosítás tehát föltétlenül szükséges, ahhoz, hogy balesetek vagy betegségek ellen védve legyen.

GONDOZÁSI KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS:

A gondozási biztosítás szolgáltatásait jogilag a törvényhozók állapítják meg. Ez a magán gondozási biztosításra is érvényes. Ezek azonban gyakran nem elegendőek, hogy a gondozás magas költségeit fizetni tudja. A demográfiai vándorlásnak köszönhetően a németországi gondozásra szoruló személyek száma évente nő. Ugyanakkor a szociális gondozási biztosítás és a magán egészségbiztosítás nem mindig fedezik a teljes gondozási költségeket, amelyek havonta fizetendőek és akár meg is duplázódhatnak.

További információk:

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü