Több mint 300.000 biciklit lopnak el Németországban évente. Ebben az esetben egy biztosítás sokat segít a tulajdonoson. A bicikliket a legjutányosabban egy háztartási biztosítási kötvénnyel lehet bebiztosítani.

Ha háztartási biztosítása van, akkor a kerékpárja is biztosítva van addig ameddig a lakásban van vagy egy bezárható pincében. Azonban, amikor az udvaron áll, a kocsma előtt vagy az állomáson, akkor a biztosítási kötvény csak akkor érvényesülhet, ha külön biztosítást kötött a kerékpárra. Ezt évi  további 5 euróért megkötheti egy vagy több biciklire. Hívja fel most a háztartási biztosítóját, ha eddig még nem állapodtak meg egy záradékban a bicikliről.

Tisztázza a biztosítójával a – háztartási eszközökre – vagy egy speciális kerékpár biztosítási szerződés megkötése előtt: A biciklijének értékét, amely meghatározza: Milyen összegig kell a biciklit bebiztosítani? Ügyeljen arra, hogy a kerékpár védelem értéke legalább a család legdrágább biciklijének új értékéig terjedjen.  A védelmet a háztartási biztosítás összegéhez képest százalékában állapítják meg. Ha kis lakása van, akkor a biztosítási összeg valószínűleg kicsi. Ebben az esetben egy nagy százalékú kerékpár védelemre van szüksége.

Tartsa magát a biztosítási szabályokhoz. Ellenőrizze: Hol és mikor biztosított a kerékpár? Éjjel? Kint? Külföldön? Hogyan kell a biztosítást úgy megkötni, hogy a biztosító fizessen, ha eltűnt? A keretzár ritkán elég – külön zárral kell rendelkezzen. Elég a biciklit lekötni vagy valamihez hozzá kell kötni?

Egyébként: 2015-ben csak minden negyedik biciklizár kapta meg a jó minőségű tesztértékelést: https://www.test.de/Fahrradschloss-Buegel-Falt-oder-Kettenschloesser-ueberall-sind-gute-dabei-4841548-0/

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü