Az autóvásárlók számára kínált számos ajánlat miatt nehéz ellenállni az álom autónak. Az egyetlen kérdés: melyik (finanszírozási) modell illeszkedik a jelenlegi élethelyzetéhez?
Ha az új autót lízingbe adják, akkor az egész idő alatt az autó tulajdonosa az autóközpont vagy a kereskedő marad. Elméletileg lehetséges a gyakori modellváltás. Azok, akik saját tulajdont szeretnének, sokszor nem engedhetik meg maguknak, hogy saját tőkével vagy hitellel fizessenek.

Lízing a gyakori autócserére

Ha készpénzben tud fizetni az autóért, akkor szerencséje van. Ebben az esetben jó árkedvezményekről lehet tárgyalni, mert az autóközpont azonnal megkapja az összeget. De mi van, ha a saját tőke nem elegendő az álomautóhoz? Ekkor játszik szerepet a lízing és a klasszikus autókölcsönök. Sok fogyasztó kíváncsi, milyen esetben melyik a megfelelő modell. Azok, akik gyakran szeretnek más autót vezetni, minden bizonnyal tanácsot kapnak az autó bérlésére. Akár a kis költségvetéssel rendelkező háztartások is lízinggel megengedhetik maguknak álmaik autóját.

Ha nem kap kölcsönt a rossz hitelminősítése miatt, akkor nagyobb esélye van a lízingre. De vigyázzon: ebben az esetben is lekérdezik a Schufa-adatokat. Ezenkívül a legtöbb lízing ajánlat különféle garanciaigényeket tartalmaz. A javításokat általában a gyártó fizeti. Az autó azonban nem személyes vagyontárgy, ezért azt megfelelően karban kell tartani, hogy ne lépjenek fel gondok a visszaadásnál.

A hitelvásárlás biztosítja a tulajdont

Azokat, akik inkább saját autót vezetnének, és nem szeretnének a visszatérítés lehetséges kifizetéseire gondolni, jobban járnak a klasszikus autóhitellel. A bérelt autót visszaküldő személynek meg kell fizetnie a karcolásokat és a hasonló károk javítását – ez gyakran heves vitákhoz vezet.

Egy másik érv az autó hitellel való vásárlásához: Sok autókereskedés nulla százalékos kamatú autóhitelt kínál; Tehát nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia. Éppen ellenkezőleg, néha a hitel összege az infláció miatt változik a vevő javára – és végül olcsóbb, mint a készpénzes vásárlás. Lehetőség van arra is, hogy bármikor viszonteladhassa saját, autóhitellel finanszírozott autóját. Ez a lehetőség lízing esetében nem létezik még pénzügyi hiány esetén sem.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü