Lehet kétszer elítélni valakit, ha TÜV-vizsga nélkül és jogosítvány nélkül vezet Németországban?

Mi történt? 🚙 Egy autós 2022 decemberében Kaiserslauternben közlekedett autójával a közutakon. Ezt annak ellenére tette, hogy tudta, sem vezetői engedélye nincs, sem a jármű fővizsgálatának határideje nem lett betartva 2022 február óta. Ezek kiderültek egy közlekedési ellenőrzés során. Ennek következtében büntetőeljárás és bírságügyi eljárás indult ellene.

👨‍⚖️ A Kaiserslauterni Járásbíróság a jármű fővizsgálatának elmulasztása miatt 60 eurós pénzbírságra ítélte a férfit, és a vezetői engedély nélküli vezetés miatt indított büntetőeljárást ítélettel megszüntette. Ez azonban csak azért történt, mert a bíróság tévesen feltételezte, hogy a bírsági ügyben való elítélés miatt bekövetkezett volna a büntetőeljárási elévülés. Az elévülési tilalom az 103 II. cikk alapján történik, és kimondja, hogy senkit sem szabad ugyanarra a bűncselekményre többször elítélni.

⚖️ A fellebbviteli bíróság, az OLG Zweibrücken viszont úgy döntött, hogy ilyen büntetőeljárási elévülés nem áll fenn. A cselekmények végrehajtási tartalma semmilyen módon sem fedik egymást,

További kérdések esetén szívesen segítünk.

Kevin Ressler
biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások
Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország
Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web:  nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü