A GDV nemrég hozta nyilvánosságra a 2017-es évre vonatkozó adatokat arról, hogy melyek a tíz leggyakoribb biztosítások Németországban. Ez alapján minden Németországban élő személyre 428 millió biztosítási kötvény mellett több mint öt biztosítási szerződés jut.

A GDV felmérés szerint Németországban a gépjármű biztosítás a leggyakrabban megkötött biztosítás 62 millió szerződéssel. A második és harmadik helyen a magán kárért felelési (45,3 millió szerződés) és a klasszikus életbiztosítás (27,8 millió szerződés) áll.

Majdnem ugyanannyi német állampolgár kötött teljes casco biztosítást (27,5 millió szerződés) és írt alá oltalomlevelet (26,4 millió szerződés). A hatodik helyet a külföldi utazási egészségbiztosítás (26,1 millió szerződés) foglalja el.

További toplistás biztosítások: klasszikus nyugdíjbiztosítás, háztartási biztosítás (külön-külön 25,8 millió szerződés) és magán balesetbiztosítás (25,7 millió szerződés). A jogvédelmi biztosítás zárja a sort 21,8 millió Németországban élő személy által aláírt szerződéssel.

Ha további kérdése van, forduljon Kevin Ressler biztosítási szakértőhöz az ERGO biztosítótól.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü