Lakásbiztosítás

A németországi alapjog szerint a másoknak okozott kár eseten a teljes vagyonával vállal felelősséget. Ez vonatkozik a felelősségbiztosításra, valamint a háztartási eszközök biztosítására. Ezenfelül, annak érdekében, hogy semmilyen anyagi hátrányt ne szenvedjen, a saját eszközeit bebiztosíthatja.

Pontosan ez az, amit a háztartási eszközök biztosítása ajánl Önnek Németországban.

Lakás és háztartási eszközök biztosítása

A lakásbiztosítás egy egyszerű tárgyi biztosítás, amely akkor érvényesül, ha háztartási eszközei kárt szenvednek. A háztartási eszközök mindazon ingóságok, amely tulajdonát képezik, mint például az összes bútor, ruházat, szőnyegek, értéktárgyak, mint a készpénz, az ékszerek és a régiségek, az elektromos berendezések, a számítógépek és a televíziók, az ételek vagy a játékok. A lakásbiztosítás fedezetet nyújt tűz, vezetékes víz, vihar, jégeső okozta károk, túlfeszültségek okozta viharkárok, betörések, rablások és vandalizmus ellen. Ezért ezeknek a károknak feltétlenül szerepelniük kell a biztosításban.

Kitörték az ajtót, és kirabolták a lakást?
Vigyázunk rá

Egy gyertya felgyújtotta a lakást?
Vigyázunk rá

Kiszakad a mosógép tömlője, és minden víz alatt van?
Vigyázunk rá

Egy áramszünet mindent tönkretett a hűtőben?
Vigyázunk rá

Villámcsapás következtében megsérült
az elektromos berendezés?
Vigyázunk rá

A tűzhely bekapcsolva maradt – a konyha kiégett?
Vigyázunk rá

Az ERGO háztartási tartalombiztosítás előnyei

  • Magas szintű védelem további egyedi modulokkal
  • A megsemmisült háztartási ingóságok újrabeszerzési értéken történő megtérítése
  • Gyors és egyszerű feldolgozás káresemény esetén

Igazán szép bútorokat vásárolt magának. És talán már régóta spórolt is rájuk. De mi történik tűz vagy betörés esetén? Az ERGO háztartási tartalombiztosítása kártalanítja Önt. A megsemmisült tárgyak csereértékét kapja meg. Maradjon rugalmas: Az ERGO háztartási tartalombiztosítással és annak kiegészítő moduljaival a biztosítási fedezetet a háztartásához igazíthatja.

Újrabeszerzési értéken történő visszatérítés

Tűz, vihar, jégeső, csapadékvíz, betörés, betörést követő vandalizmus vagy rablás következtében a háztartás tartalmában (beleértve a garázst, pincét stb.) keletkezett kár vagy megsemmisülés esetén.

Tisztítási költségek és egyéb előnyök

További költségtérítések, pl. a takarítási és ártalmatlanítási költségek, a betörés utáni épületkárok és még számos egyéb lehetséges járulékos költség megtérítése.

A szállodai költségek visszatérítése

A biztosítási összeg 2 ezrelékéig naponta, legfeljebb 150 napig, amennyiben otthona egy káreseményt követően lakhatatlanná válik.

Világszintű biztosítási fedezet

A háztartási ingóságok biztosítási összegének legfeljebb 30%-a, pl. utazáskor. Az utazás során magával vitt háztartási ingóságokban, például ruházatban, sportfelszerelésekben és elektromos készülékekben keletkezett károkra mindenhol kiterjed a biztosítási fedezet.

Ház és lakásfedezet

Vészhelyzetben a ház- és lakásbiztosítási kötvény 3 000 euró erejéig fedezi a szakemberek, például lakatos, csőtisztító stb. költségeit.

Egyéb természeti veszélyek

Védelem a háztartás tartalmában a szélsőséges időjárási körülmények, pl. árvíz, földcsuszamlás, hónyomás stb. által okozott károk ellen.

Kerékpárvédelem

Ha szükséges, kössön kerékpárlopás- és a kerékpárkár-felelősségbiztosítást. Ez világszerte védelmet nyújt Önnek lopás, vandalizmus és a kerékpárjait ért véletlen károk esetén.

Üvegbiztosítás

Előnyök az épületben és az épületen lévő üveg és műanyag töréskárokra: ablakok és ajtók, télikertek, fotovoltaikus rendszerek, vitrinek, akváriumok, főzőlapok stb. esetén.

A háztartási eszközök biztosítása a következő eszközöket fedi le:

Használati tárgyak

Fogyasztás:

Berendezés:

Biztosított kockázatok:

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja lakásbiztosításának díját.

Kik számára különösen fontos a háztartási biztosítás?

Párok és családok számára

Saját otthonában sok olyan dolgot halmoz fel, amely kedves az Ön számára. De a bútorok, a beépített konyhák, a kiváló minőségű elektromos és sporteszközök, a ruházat, az értéktárgyak stb. folyamatosan veszélyben vannak. Például betörés, tűz, vihar és jégeső miatt. Kárigény esetén az ERGO megtéríti a csereértéket, és a kár helyreállításán túl még a szállodát is kifizeti, ha a ház lakhatatlanná válik.

Fiatalok számára az első saját otthonukban

Végre úgy élhet, ahogyan szeretne! De egy ilyen otthonban több pénz van, mint gondolnánk: nemcsak a bútorokban, hanem a szórakoztató elektronikában, ruházatban, sportfelszerelésekben is… Mi történik, ha mindezt ellopják vagy megsemmisül egy betörés, vihar vagy tűz következtében? Az ERGO háztartási tartalombiztosítása erre is kiterjed. Szükség esetén kerékpárlopási fedezettel.

A kis otthonokban élő idősek számára

Még a kis lakások is tartalmazhatnak nagy értékeket. Különösen, ha csak a legjobb dolgokat viszi az ember magával: drága bútorokat, hangszereket, értéktárgyakat… Ezeket a dolgokat veszélyezteti a betörés, a szélsőséges időjárási körülmények stb. Kár esetén az ERGO megtéríti a pótlási értéket. A ház- és lakásbiztosítás pedig pl. lakatos vagy csőtisztítás esetén 3000 euróig terjedő összegig nyújt segítséget.

Mi az a háztartási
tartalombiztosítás?

A háztartási tartalombiztosítás például tűz vagy betörés esetén nyújt fedezetet. Akkor kerül kifizetésre, ha kár történik a háztartás tartalmában. A háztartási ingóságok a házában vagy lakásában található, a lakberendezésre, fogyasztásra vagy használatra szolgáló dolgok. Ide tartoznak a bútorok, képek, értéktárgyak, elektronikus eszközök, hangszerek, könyvek, ruhák, élelmiszerek stb.

Mennyire hasznos a háztartási tartalombiztosítás?

Rendkívül, hiszen mindenkinek számolnia kell azzal, hogy a háztartási ingóságaiban bármikor bekövetkezhetnek károk. Ezeknek a cseréje igen drága: új bútorok, új tévé, új ruhák… Szerencsére a háztartási biztosítás fedezi a kárt. Ön pedig nyugodtan körülnézhet új dolgok után. Ez ugyanis a háztartási biztosítások különlegessége: függetlenül attól, hogy milyen régi a háztartási ingósága, Ön az újrabeszerzési értéket kapja meg.

Még több információra kiváncsi?

Töltse le és olvassa el megújult brossúránkat!

otthon (1)

Németországban él és bérel lakást?
Néhány egyszerű kérdés, és elmondjuk mit kell figyelembe vennie!

30 másodpercen belül megtudhatja!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü