Már világosnak kell lennie, hogy az embereknek magánbiztosítással kell rendelkezniük. Ha nem, akkor mindenképpen kattintson ide, és nézze meg a videómat 😉 Körülbelül ugyanaz alkalmazható az ember legjobb barátjára – a kutyára. A kutyáknak felelősségbiztosításra is szükségük van. Pontosabban, a kutya tulajdonosának szüksége van rá. Ez a szaknyelvben kutyatulajdonos felelősségbiztosításnak is nevezik.

Miért van szüksége kutyatulajdonos felelősségbiztosításra?

Valószínűleg kíváncsi arra, miért van most szüksége a kutya tulajdonosának felelősségbiztosítására. Teljesen ártalmatlan és szelíd. Soha nem ártana senkinek!

Ez lehet a helyzet, de nem szabad elfelejteni, hogy kutyája még mindig állat, olyan állati ösztönökkel és viselkedéssel, amelyeket bizonyos kiváltó elemek fel tudnak ébreszteni, majd más emberek gyorsan megsérülhetnek, vagy akár más állatok is. És akkor jobb, ha biztosított;)

Emellett az is előfordul, hogy a károkért is felelősségre vonható, ha valaki pl. megijedt a kutyájától, elrohan és valahogy megsebesíti magát azzal, hogy elmenekül.

Furcsán hangzik – de ez így van. Ez a törvényben is szerepel: BGB 833. § – A tulajdonos alapvetően felelős!

Németország számos szövetségi államában a kutyatulajdonos felelőssége már kötelező! Ez azt jelenti, hogy ha kutyája van, akkor KÖTELEZŐEN a kutyatulajdonos felelősségi biztosítást kell kössön.

Milyen pontok fontosak a kutyatulajdonos felelősségbiztosítása esetén?

Csakúgy, mint az emberek felelősségbiztosításánál, itt is fontos figyelni a kutyatulajdonos felelősségével kapcsolatos fontos szempontokra.

Ezek magukban kell foglalják a következőket:

• Nagy lefedettség (5 millió és több)

• Biztosítottak-e a bérelt ingatlanokban okozott károk is

• A szándékos és nem szándékos párosítás okozta károk (igen, itt is előfordulhatnak károk :-D)

• Nincs póráz- vagy szájkosár-kötelezettség (DE: ha a hatóságok kötelezettséget vállalnak, a tulajdonos mindig bűnrészes)

• Önkéntesség

• Statiszták

• Versenyek, bemutatók,

További információt  itt talál: 

Elérhetőség, cikk szerzője:

Kevin Ressler
biztosítási szakértő

Otto-Hahn-Str. 21
85435 Erding
Germany

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

eMail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü