Egy külföldön engedélyeztetett gépjárművel is lehet közlekedni Németországban. Azonban ezt az engedélyt a gépjármű jóváhagyási rendelet (FZV) 20. paragrafusa szabályozza. Vannak külföldi rokonai, akik meglátogatnák Önt autóval? Vagy Ön rendelkezik egy külföldön engedélyezett autóval, amellyel Németországba szeretne utazni? A pénzbírság katalógusban az FZV 20. paragrafusának (átmeneti részvétel a belföldi közúti közlekedésben) összes tényállása fel van sorolva.

Az FZV 20. paragrafusának pénzbírság táblázata:

Nemzetközi gépjármű igazolvány nélküli vezetés: 10 euró

Nemzetközi gépjármű igazolvány vagy a külföldi illetve nemzetközi gépjármű igazolvány fordítása nélkül való vezetés: 10 euró

A külföldi gépjárműengedély, külföldi gépjárműengedély fordítása vagy nemzetközi gépjárműengedély hiányában történő vezetés: 10 euró

A fent említett mindkét esetben az érintett személyeknek tisztában kell lenniük az FZV 20. paragrafusával, és tartaniuk kell magukat a benne foglalt kötelezettségekhez. Annak, aki betartja a törvényt, átmenetileg engedélyezik a külföldi autóval való részvételt a német közlekedésben. A törvény megszegéséért pénzbírság róható ki.

Azoknak, akik külföldi autóval közlekednek Németországban, figyelembe kell venniük az FZV 20. paragrafusát. Abban ugyanis az áll, hogy azok a személygépkocsik, amelyeket az Európai Unió vagy az Európai Gazdasági Közösség egy tagállamában engedélyeztek, csak akkor vehetnek részt a német közlekedésben, ha az illetékes külföldi hivataltól gépjármű engedélyezési igazolványt szereztek.

Továbbá, a gépjárművek tulajdonosai nem rendelkezhetnek állandó lakcímmel Németországban. A gépjármű igazolásnak is szigorú szabályoknak kell megfelelnie. Ennek értelmében olyan adatokat kell tartalmaznia, amelyek az FZV 9. paragrafusának értelmében a piros rendszámú autók gépjármű igazolásában is szerepelnek. A külföldi autók csak akkor közlekedhetnek Németországban, ha megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü