Közlekedési jogvédelmi biztosítás – biztonságos közlekedés a közúti forgalomban

A rendőrség 2017-ben több mint 2,5 millió közlekedési balesetet vett jegyzőkönyvbe. Ez majdnem 6850 balesetet jelent naponta. Viszonylag nagy tehát annak a valószínűsége, hogy bármikor balesetet szenvedhet. A károk felmérése és kezelése, valamint a jogszerűtlen biztosítási kérelmek kiszűrése a gépjármű felelősségbiztosítás feladata. Azonban, ha kártérítést szeretne követelni, vagy ha baleset esetén gondatlan testi sértés vádja ellen szeretne védekezni, nem elég csak a felelősségbiztosítás. Ilyen esetben ajánlott közlekedési jogvédelmi biztosítást kötnie.

Fontos tudnivaló: Nemcsak balesetek esetén, hanem egy adott vita kapcsán (nézeteltérés az autó kereskedővel vagy a szervizével) is segítségére lehet a közlekedési jogvédelmi biztosítás.

A közlekedési jogvédelmi biztosítás szolgáltatásai

A közlekedési jogvédelmi biztosítás védelmet nyújt, ha jogi vitába keveredik a közlekedésben való részvétele során. Ilyen eset lehet például egy közlekedési baleset vagy nézeteltérés az autószerelő műhelyével. Ekkor a biztosítója fedezi egy az Ön által szabadon választott ügyvéd jogi tanácsadásának költségeit, esetleges bírósági illetve tanukra költött összegeket, illetve a szakértők bevonása által adódott kiadásokat. Egy peren kívüli megállapodás (mediáció) költségeit is fizeti a biztosító.

A közlekedési jogvédelmi biztosításba foglalt szolgáltatások a következők:

Büntető jogvédelem, például gondatlanságból elkövetett testi sértés baleset esetén

Jogvédelem a szerződés és tárgyi jogban, például viták az autókereskedővel

Közigazgatási jogvédelem a közlekedésben- például jogosítvány kiadása bevonás után

Adó jogvédelem- például tiltakozás helytelenül kivetett gépjárműadó esetén

Szabálysértési jogvédelem- például tiltakozás a jogosítvány bevonása esetén egy stoptáblán való áthajtás miatt

A közlekedési jogvédelmi biztosítás fedezi a megállapított biztosítási összeg nagyságát.

A közlekedési jogvédelmi biztosítást önmagában vagy más biztosításokkal együtt, mint a magán jogvédelmi biztosítás vagy munka jogvédelmi biztosítás, kötheti meg. Az egyéni igényeknek megfelelően érdemes a jogvédelmi biztosítás különböző formáit belefoglalni a közlekedési jogvédelmi biztosításba.

A közlekedési jogvédelmi biztosítással kapcsolatos gyakori kérdések

Kinek van szüksége közlekedési jogvédelmi biztosításra?

Ha Ön aktívan részt vesz a közlekedésben mindegy, hogy autóval, motorkerékpárral vagy kerékpárral, a közlekedési jogvédelmi biztosítás védelmet nyújt Önnek. Hiszen nemcsak autóvezetők balesetezhetnek. 2015-ben például majdnem 80.000 kerékpárossal történt baleset. Ha például egy személy megsérül, nagy valószínűséggel szükség lesz ügyvédi segítségre. Ilyen esetekben, biztonságban érezheti magát a közlekedési jogvédelmi biztosítással.

Ki a biztosított?

A biztosítást egyedül önmagának vagy a családjának is megkötheti. A családi biztosítás lehetővé teszi a partner vagy a gyerekek bebiztosítását is. Fontos tudni, hogy biztosítótól függően egyes szolgáltatások csak a biztosítottra érvényesek. Ha bármi kérdése van, használja telefonos szolgálatunkat.

Hol érvényes a biztosítás?

A közlekedési jogvédelmi biztosítás, biztosítótól függően, Európa szerte illetve az egész világban érvényes. Így Ön külföldi utazása során is élvezheti a biztosítás előnyeit.

Mennyibe kerül a közlekedési jogvédelmi biztosítás?

Egy versenyképes közlekedési jogvédelmi biztosítás az Ön és családja számára csekély összegért elérhető havonta. Egy áttekinthető önrész megállapításával csökkentheti járulékainak összegét, ezzel jelentős pénzösszeget spórolva. Összehasonlító programunk segít Önnek ebben.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü