A kötelező egészségbiztosítás szolgáltatásainak listája igencsak megcsappant az elmúlt években. Ennek az lett a következménye, hogy a magán biztosítottakkal ellentétben, az állami biztosítást fizetők csak kevés pótlékban részesülnek, vagy számos orvosi ellátás akár teljes költségét maguknak kell állniuk. A kötelező biztosítást fizető személyeknek pedig gyakran mélyen a zsebbe kell nyúlniuk ahhoz, hogy magas színvonalú kórházi ellátásban részesüljenek.

Ilyen esetekben ajánlott a kórházi kiegészítő biztosítás. Ennek segítségével a kötelező egészségbiztosítás által fedezett átlag ellátás szintje fölött részesül kórházi ellátásban, anélkül, hogy sokat kellene érte fizetnie. Ezen magán kiegészítő biztosítás standard szolgáltatásai közé tartozik a főorvosi ellátás és a kórház szabad megválasztásának lehetősége. A kórházi kiegészítő biztosítás pontos szolgáltatás mértéke függ az adott biztosító által megszabott tarifától.

A korházi kiegészítő biztosítás alap szolgáltatásai

Egy kórházi kiegészítő biztosítás megkötésével biztos lehet abban, hogy olyan kórházi kezelésben részesül, amely megfelel személyre szabott igényeinek. Így például egy szabályos kórházi ellátás esetén megválaszthatja, hogy egy egyágyas vagy egy kétágyas szobában szeretne tartózkodni. Tipp: ha megelégszik a kétágyas szobával, olcsóbban kijön a biztosítónál is, mint egy drágább egyágyas szoba esetében.

Továbbá, ha nálunk köti meg biztosítását, a díj tartalmazza orvosának és kórházának szabad megválasztását. Ez azt jelenti, hogy akár a főorvossal is kezeltetheti magát, ha úgy akarja, nulla pluszköltség nélkül. Tehát, semmi nem áll annak az útjába, hogy egy specialista szaktudását vegye igénybe egészsége érdekében. Ezen kívül, a magán kórházi kiegészítő biztosítás fedezi a fekvő kórházi betegek operációinak költségét is.

Opcionális további szolgáltatások

Egy magán kórházi kiegészítő biztosítás megkötésekor megválaszthatja, hogy öregségi tartalékkal vagy anélkül kéri a díjszabást. Az öregségi tartalékkal járó tarifa esetében olyan tartalékok képződnek, amelyek segítségével egy későbbi kortól függő díjemelkedés kiegyenlíthetővé válik. Figyelembe kell venni azonban azt a tényt, hogy ez a szolgáltatás maga után vonja a magasabb biztosítási díjakat, illetve egy szolgáltató váltás esetén a fölhalmozott tartalékok elvesznek. Ezért bizonyos helyzetekben ésszerűbb egy olcsóbb szolgáltatást választania, amely nem tartalmazza ezt az opciót.

Egy további szolgáltatás, amelyet kevés plusz költséggel bevállalhat, az ambuláns műtétek költségeinek fedezése. Ebben az esetben is választhat maximális érték nélküli díjszabást. Így elkerülheti a magán orvosi ellátás magas költségeinek részben önerőből való fedezését. Már egy specialista általi vizsgálatot is megúszhat a tarifa maximális értéke nélkül.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü