Minden második ember fontosnak tartja

A németek fele fontosnak tartja egy magán kiegészítő egészségbiztosítás megkötését ahhoz, hogy könnyebb legyen a kötelező betegbiztosító pénztárak egyre szűkülő juttatási szolgáltatásait pótolni,- ez derült ki egy friss felmérésből. Ma Németországban 21 millió biztosítási szerződés van érvényben, és ez a szám egyre nő.

Nagy sláger az egészségvédelem, szemüveg és beteg nap juttatások. Különösen a megelőzési vizsgálatok esetében szeretnének az ügyfelek több juttatást, mint amennyit a biztosító pénztárak nyújtanak. A németek 41 százaléka fontosnak tartja beteg nap juttatási biztosítást. Ez fedezi a keresetkiesést munkaképtelenség esetén, és kiegészíti a hosszabb betegségek idején kialakult jövedelmi hiányt.

A kiegészítő járulékokról szóló jelentések merőben elbizonytalanítják az ügyfeleket: majdnem 70 százalékuk úgy véli, hogy az állami betegbiztosító pénztárak a hiányaikat nemcsak a kiegészítő járulékokkal, hanem szolgáltatáscsökkentéssel is pótolják majd. Egy felmérés szerint az emberek 64 százaléka már most úgy gondolja, hogy a biztosító pénztárak szolgáltatásai nem kielégítőek.

Azonban minden kiegészítő biztosítás esetében érdemes figyelembe vennie, hogy a juttatások gyakran felső határértékűek. A természetgyógyászt, szemüveget és fogpótlást csak bizonyos százalékban fedezi. Nagyon fontos: egyes szolgáltatóknál be kell tartani a várakozási időt, amíg a biztosítás a biztosítási szerződés megszűnése után az első alkalommal valóban felhasználható.

Ha további kérdése van, forduljon Kevin Ressler biztosítási szakértőhöz az ERGO biztosítótól.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü