Jármű bejelentése Németországban: mi az eVB szám?

Ahhoz, hogy egy gépjárművet engedélyeztetni tudjon, szüksége van a menetlevélre, a lakcímigazolásra, a személyi igazolványára, a gépjármű adásvételi szerződésre, a gépjármű adóról szóló banki adatokra és az eVB biztosítási számra.

Mi az eVB szám?

Az eVB szám egy alfanumerikus kód (például „CDKC2V4“), amelyet költségmentesen kap meg a biztosítójától postán vagy e-mail-en keresztül, néha online vagy SMS-ben. Majd a biztosításáról szóló bizonyítékként bekerül az engedélyezési hivatal nyilvántartásába.

Mely adatokra van ehhez szükség?

Egy új gépjármű engedélyeztetéséhez vagy gépjármű cseréhez szükség van az eVB számra. Ugyancsak elengedhetetlen lakhelyváltoztatásnál ahhoz, hogy a járművét be tudja jelenteni új lakcímére. Az engedélyezési hivatal közvetlen úton hozzáférhet a gépjármű biztosítójánál regisztrált adataihoz az elektronikus biztosítási igazoláson keresztül. Ezen kívül, az engedélyezési hivatal a törvényes előírásoknak megfelelően értesítést kap arról, hogy mikor történik gépjármű biztosító váltás, illetve ha a biztosítási védelme megszűnik.

Milyen esetekben van szükség az eVB számra?

Minden eVB számot csak egyszer lehet fölhasználni egy gépjármű engedélyeztetésénél. Amennyiben az engedélyeztetés a gépjármű biztosító eVB számával történik, az elektronikus biztosítási igazolás érvényét veszti. Ettől a pillanattól fogva a gépjármű engedélyezési hivatal rendelkezésére álló és érvényes pecséttel ellátott „rendszámtábla” igazolja a gépjármű felelősségbiztosítás ideiglenes fedezetét. Minden újabb gépjármű után egy új eVB számot kell megigényelni. Általában egy eVB szám a kiállításától számítva hat hónapig érvényes. Ebben az időszakban be kell jelenteni az engedélyezési hivatalnál, és mivel az érvényességi ideje automatikusan lejár, nem kell a törlését kérelmezni.

Könnyen igényelhet eVB számot Kevin Ressler biztosítási szakértő csapatánál e-mailben, WhatsAppon vagy SMS-ben a szükséges adatok elküldésével. Így a legrövidebb időn belül megkapja a számot, és rögtön be is jelentheti járművét.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü