Fűtési költségek csökkentése

Ezért drágult a fűtés

Az, hogy a gáz és az olaj jelenleg ilyen drága, nem csak a január óta érvényes CO2-árnak köszönhető. Bár a gáz ára jelenleg 0,46 cent kilowattóránként, az áremelkedés fő oka a magasabb beszerzési ár. Míg a koronavírus okozta válság csúcspontján a gázszolgáltatók átlagos importára kevesebb mint 1 cent volt kilowattóránként, mostanra az ár több mint kétszeresére emelkedett – utoljára 2015-ben volt ennél magasabb. A határidős tőzsdén a nagykereskedelmi ár már több mint 4 centre emelkedett. Nem valószínű, hogy ez télen megváltozik. Sok gázszolgáltató emiatt már megemelte eladási árait.

Így csökkentheted a költségeidet

Ha központi fűtéssel rendelkező társasházban laksz, jövőre magas többletfizetéssel kell számolnod: gázfűtés esetén körülbelül 13 százalékkal, olajfűtés esetén pedig akár 44 százalékkal is többet fizethetsz. Ezt jósolják a CO2online nonprofit tanácsadói. Néhány trükkel máris érezhetően csökkentheted a fogyasztásodat.

Ellenőrizd a gázdíjat

A földgáz drasztikus drágulása miatt nehéz olyan tarifát választani, amely egy évnél hosszabb időre viszonylag olcsó: a most megkötött tarifa akkor lesz hosszú távon olcsó, ha a szolgáltató 2022-ben vagy 2023-ban az alacsonyabb beszerzési költségeket érvényesíti. Nem lehet előre meghatározni, hogy melyik szolgáltató fogja ezt megtenni.

Éppen ezért rendszeresen ellenőrizd a tarifád feltételeit. Gázszolgáltató-összehasonlításunk segítséget nyújt ebben.

Kalkulátorunk egyszerre kérdezi le a Verivox és a Check24 összes ajánlatát, és az eredményeket szigorú Finanztip-kritériumaink szerint szűrjük. A találati lista olyan hirdetési linkeket tartalmaz, amelyek segítségével közvetlenül kiválaszthatod a tarifát. Minden ajánlás tisztán szerkesztői és 100 százalékban független.

Válts áramtarifát

Németországban még soha nem volt ilyen drága az áram: az árak azonban fogyasztástól, szerződéstől és szolgáltatótól függően nagyon eltérőek.

Éppen ezért érdemes rendszeres időközönként összehasonlítani a villamosenergia-tarifákat, még a jelenlegi magas árak mellett is. A legjobb, ha összehasonlító kalkulátorunk segítségével ellenőrzöd a megtakarítási lehetőségeket.

Egyébként: nincs még egy olyan gyors és egyszerű váltás, mint ez: öt perc a számítógépen az ajánlatok összehasonlítására és az üzlet megkötésére, és kész! A legtöbb esetben még csak fel sem kell mondanod a jelenlegi szerződésedet – az új szolgáltató megteszi ezt helyetted. Ellenőrizd tehát most a szolgáltatódat – összehasonlító kalkulátorunk segít neked. További információkat az útmutatónkban találsz.

Kalkulátoraink egyszerre kérdezik le a Verivox és a Check24 összes ajánlatát, és az eredményeket szigorú Finanztip-kritériumaink alapján szűrik. A találati lista olyan hirdetési linkeket tartalmaz, amelyek segítségével közvetlenül megvásárolhatod a tarifát. Minden ajánlás a szerkesztőség véleményét tükrözi, és 100 százalékban független.

Keress egy olcsó benzinkutat

Nehéz megtalálni a megfelelő pillanatot a tankoláshoz. Amikor a tank üres, egyetlen olcsó benzinkút sincs a közelben. Valójában nemcsak a megfelelő benzinkút, hanem a megfelelő napszak kiválasztása is fontos: a benzin és a gázolaj ára átlagosan 10 centtel különbözik literenként a nap folyamán. Ha összeadjuk a városban található benzinkutak közötti különbségeket, az árak napközben akár 22 centtel is eltérhetnek literenként. Ha tehát megtankolsz egy 50 literes tankot, akár 11 eurót is megtakaríthatsz.

Tankolj esténként

Ha este tankolsz, szó szerint olcsóbban vezethetsz. Az üzemanyagárak átlagosan este 18 és 22 óra között a legalacsonyabbak. Éjszaka újra felemelkednek. Azok, akik kora reggel tankolnak, különösen hátrányos helyzetben vannak: az árak reggel 5 és 8 óra között a legmagasabbak.

Az autópályán még mindig jelentősen drágábbak a benzinkutak

Mivel az árak nagymértékben ingadoznak, nem mindig könnyű meghatározni a legolcsóbb benzinkutat. A legjobb módja ennek, ha letöltesz egy alkalmazást az okostelefonodra – például a clever-tanken, a mehr-tanken vagy az ADAC Spritpreise alkalmazások egyikét.

További kérdések esetén szívesen segítünk

Kevin Ressler

biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások

Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225
E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü