Aki olyan autót szeretne vásárolni, amely nincs forgalomba helyezve, gyakran felteszi magának a kérdést, hogy hogyan tud mégis elmenni egy tesztvezetésre vagy egy átadás-átvételi útra. A magánszemélyek számára a rövid távú rendszámtáblák jelenthetik a megoldást.

A rendszámtábla próba- és transzfervezetéshez használható. Minden más utazás tilos. Rövid távú rendszámtáblákat a járműnyilvántartó hivatalokban szerezhet be.

Ideiglenes rendszámtábla igénylése

Mennyibe kerül a rövid távú rendszámtábla?

A rövid távú rendszámtábla igénylésénél a rendszámtáblapár (kb. 25 euró), az adminisztrációs díj (kb. 13 euró) és a biztosítás költségei merülnek fel. A költségek a biztosítótársaságtól és a biztosítás terjedelmétől (felelősségbiztosítás, részleges vagy teljes körű biztosítás) függően változnak. A biztosítótársaságok elszámolhatják az összeget, ha a jármű a rövid távú rendszámtábla lejárta után is náluk van biztosítva.

Milyen dokumentumokra van szükségem egy ideiglenes rendszámtábla igényléséhez?

A rövid távú rendszámtábla megszerzéséhez általában a következő dokumentumokra van szüksége:

Kérjük, előzetesen tájékozódjon az illetékes regisztrációs hivatalnál arról, hogy milyen dokumentumokat kell ténylegesen bemutatnia. Weboldalaikon általában megtalálhatók a vonatkozó információk. Célszerű időpontot is egyeztetni.

Mi a helyzet külföldön?

A rövid távú rendszámtáblák alapvetően a próba- és átadási utakra szolgáló nemzeti jelzések.

Ausztriával, Olaszországgal, Dániával és Svájccal megállapodás született a vonatkozó nemzeti átvételi és próbajelzésű rendszámtáblák és a megfelelő járműdokumentumok kölcsönös elismeréséről.

Néhány más szomszédos országban a tapasztalatok azt mutatják, hogy a rövid távú rendszámtáblákat eltűrik, vagy nem kifogásolják.

Ha további kérdése van, szívesen segítünk

Kevin Ressler

biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások

Otto-Hahn-Str. 21
85435 Erding
Németország

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225
E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü