Házat vásárolt, gyermekei lettek, vagy csak megházasodott? Itt az ideje, hogy elgondolkozzon azon, hogy a rokonai mennyire vannak biztonságban halála esetén. Azért, mert nagyon kevés család számíthat nagy vagyonra, sokak számára fontos életbiztosítási eszköz a kockázati életbiztosítás.

Kinek hasznos a kockázati életbiztosítás?

Nem mindenki él idős korig: a balesetek vagy a súlyos betegségek gyakran ezt akadályozzák meg. A Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint a 2017-ben elhunyt emberek kb. 15% -a volt 65 év alatti. Kockázati életbiztosítást köthet annak érdekében, hogy a túlélő eltartottak a legrosszabb esetben se legyenek pénztelenek.

Az elv egyszerű: Ha a biztosított meghal a szerződés időtartama alatt, akkor a biztosító társaság egy megegyezett összeget fizet a túlélő eltartottaknak. Ezzel a család például megtérítheti ingatlanja kölcsönét vagy finanszírozhatja a gyermekek fenntartását.

Az életbiztosításra különösen a következő két esetben kell gondolnia:

Hitellel vásárolt egy ingatlant – a partnerét biztosítania kell, hogy vissza tudja fizetni a kölcsönt a banknál, így nem kell egyedül tartozásokat fizetnie, ha Ön korán elhalálozik. Ez a javaslat olyan házaspárokra is vonatkozik, akik együtt vásároltak ingatlant. A kockázati életbiztosítás megfelelőbb, mint a fennmaradó adósságbiztosítás.

Be szeretné biztosítani a családját – A kockázati életbiztosítás különösen akkor hasznos, ha a családnak Ön a fő vagy akár egyedüli keresője. Még akkor is, ha mindkét partner dolgozik, kérdezze meg magától: A partnere jövedelme elegendő a megélhetés finanszírozásához az özvegységi és árvasági nyugdíjjal együtt? A partnerének egyedülálló szülőként korlátoznia kell majd a munkáját és így jövedelmét, ha hirtelen egyedül marad és a gyermekekre kell vigyáznia?

Az életbiztosítás megkötése előtt három szempontot kell figyelembe venni:

1 Kit kell fedezni – csak a partnerét vagy mindkettőjüket?

2 Mekkora legyen a biztosítási összeg? Az összegnek változatlannak kell maradnia, vagy csökkennie kell az évek során?

3 Hány évig kell a szerződés érvényes legyen?

Itt kiszámíthatja hozzájárulását.

Tovabbi információ

Elérhetőségek

Kevin Ressler
Otto-Hahn-Str. 21
85435 Erding

Telefon: 08122/2285225
Fax: 08122/2285233

Mobil: 00 49 151 22656507
eMail: kevin.ressler@ergo.de

web: www.nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü