Ha nem fizetem ki időben Németországban az autóbiztosításomat, mi történik?

Ha nem fizeti ki időben Németországban az autóbiztosítását, számos következménnyel kell szembenéznie:

  1. Felszólítások és késedelmi költségek: Ha a fizetés nem érkezik meg határidőre, a biztosító felszólításokat küld Önnek, és késedelmi költségek merülhetnek fel.
  2. Fedezetvesztés: Ha több felszólítás ellenére sem fizet, a biztosító felmondhatja szerződésé Ebben az esetben nincs többé biztosítási védelem, és a járművet már nem használhatja közúti közlekedésben.
  3. Szerződésszegési díj: Néhány biztosító a felszólítási költségeken felül szerződésszegési díjat is felszámolhat.
  4. Bejegyzés a Biztosítási Egyeztető Rendszerbe (ZEV): Ha a biztosítást késedelmi fizetés miatt felmondják, ezt bejegyzik a Biztosítási Egyeztető Rendszerbe (ZEV). Ilyen bejegyzés más biztosítóknál kockázatos ügyfélként történő minősítéshez vezethet, és magasabb díjakat vonhat maga után.
  5. Jogi következmények: Súlyos esetekben a biztosítási díj kifizetésének elmulasztása jogi következményekkel járhat, különösen ha baleset történik érvényes biztosítás nélkül.

6) A jármű lejelentése a regisztrációs hivatalnál. Az ertesíti a rendőrséget, amely körözés alá helyezi és kényszerlepecsételi a járművet. Ezzel jár több száz euró büntetés.

 

Fontos, hogy a biztosítási díjakat időben fizessék ki, hogy fenntartsák a törvény által előírt biztosítási védelmet, és elkerüljék a további költségeket és jogi problémákat.

További kérdések esetén szívesen segítünk.

Kevin Ressler
biztosítási szakértő
Németországi Biztosítások
Otto Hahn St. 2185435 Erding
Németország
Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web:  nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü