Milyen biztosításra van a gyermekemnek szüksége Németországban?

Túl hamar történt: A gyermekét megütötte egy autó, eltörte a lábát tombolás közben vagy játék közben károsította a szomszéd kerítését. Most a megfelelő biztosítás a kérdés. A gyermekbiztosítással nem lehet a mindennapi élet minden kockázatát elhárítani, de jó pár kockázatot be lehet biztosítani.

Milyen gyermekbiztosítások léteznek?

Alapvetően három típusú biztosítás létezik, amely a gyermekek biztosításakor kérdésbe jön: balesetbiztosítás, rokkantsági biztosítás, felelősségbiztosítás. Ezek úgynevezett gyermekek és fiatalok kockázati profiljaira szabottak.

Melyek a gyermekbalesetbiztosítás szolgáltatásai?

Akkor fizet, ha a gyermekek baleset által állandó személyi sérülést szenvednek. Függetlenül attól, hogy hol, mikor és hogyan történt. A gyerekekbalesetbiztosítás fontos kiegészítője a kötelező balesetbiztosításnak, amelyet sok szakértő nem tart elégségesnek: mert ez nem ad több, mint néhány száz eurót balesetjárulékot – még nagyobb fogyatékosság esetén is. Aki meg szeretné előzni az ilyen súlyos eseteket, kiegészítőleg rokkantsági biztosítást is köthet.

Mire kell a gyermekbalesbiztosításkor odafigyelni?

Baleset történik, amikor a biztosított személy önkéntelenül egy hirtelen, a testre külső hatást gyakorló esemény által egészségkárosodást szenved. Azaz, csak ha a “hirtelen”, “külső”, “önkéntelenül”, “egészségkárodás”, kritériumok igazak, akkor fizet balesetbiztosító.

Mit jelent a rokkantsági biztosítás?

A statisztikák szerint: 3-4- szor nagyobb a valószínűség arra, hogy a gyermekek tartós egészségkárosodást szenvednek betegség következtében, mint balesetek következtében. Ezért a csemete sokkal jobban védett, mint a gyermekbalesetbiztosítással. A gyermek rokkantsági biztosítás élethosszig járulékot fizet és – a díjszabástól és a szolgáltatól függően – kiegészítően egy tőke végkielégítést. Ezt kiegészítő biztosításként kötik a gyermekek balesetbiztosításhoz, vagy önálló szerződésként.

Tipp: A jobb, de drágább megoldás a rokkantsági biztosítás, mert fedezi az egészségi károsodásokat a balesetek és betegségek esetén.

Mit jelent a felelősségbiztosítás?

Ha a gyermekeket más kárt okoznak – például a szomszédok kérítésének rongálása vagy az autófesték megkarcolása – akkor segít a magán felelősségbiztosítás. A védelme nélkül egyes szülők a pénzügyi csőd szélén lennének. A családi díjszabásba a gyermekek automatikusan biztosítottak.

Jó tudni: a hét év alatti gyermekek nem viselnek felelősséget, a pörgő utcai forgalomban csak tízéves koruktól vonhatóak felelősségre. Ha a szülők megszegték a felügyeleti kötelességüket, és felelősek a kárért, akkor a felelősségbiztosítás fedezi őket. Ellenkező esetben a károsult saját kárán veszít!

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü