A gépkocsi biztosítás

Ez egy érdekes téma. A legtöbben, akik Németországba költöznek a legegyszerűbb és a legolcsóbb gépkocsi biztosítást (Autoversicherung) választják.

A számtalan online portálon kiszámíttatják a biztosítás értékét, és a legolcsóbbat választják ki. Ez a lehető legnagyobb hiba, mert csak az alapvető nyelvtudással nem értik meg a biztosítási eseteket, és azt, hogy mi fenyegeti őket káresetben.

A legjobb példa az éves megtett kilométerszám szerinti adatközlés. Ha túl keveset vallok be, akkor az online biztosító nem fizet a baleset esetén! Ha túl sokat vallok be, akkor nem kapok visszatérülési járulékot, ha ennél kevesebbet vezettem.

Az online biztosítók azért olcsóbbak, mert másképpen számolnak a káresetben, mint a nagy biztosítási társaságok, pl. ERGO, ALLIANZ vagy VERSICHERUNGS KAMMER BAYERN. Természetesen kevesebb kárbiztosításért kevesebbet fizetek. De sokan nem értik meg, hogy pont ezek a kárbiztosítások a legfontosabbak! Mint például a külföldi védelem, ha visszamegyek Magyarországra, vagy ha véletlenül állatokkal ütközöm összes.

Ezért minden esetben személyes vagy telefonos tanácsadást javaslok egy magyarul is beszélő biztosítási ügynökkel, aki érthetően és világosan elmagyarázza anyanyelvén a kockázatokat és a biztosítási körülményeket.

A másik fontos információ, hogy nagyon sokan nem tudják, hogy Németországban csak bizonyos biztosítási társaságok vannak (összesen 3), akik a Magyarországon megkötött biztosításokat elismerik és így évente 100-200- 300 vagy még több eurót lehet megspórolni. Ezek csak bizonyos szabályok esetén érvényesek, amelyeket az online biztosítási társaságok sohasem fognak a biztosítási ajánlatban megmutatni.

Tehát a tanácsom: lépjen kapcsolatba egy magyarul beszélő biztosítási ügynökkel, aki a legjobb és a leggyorsabb tanácsadást szolgáltatja majd káresetben.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü