Először is tisztázzuk, hogy egy jó szolgáltatást nem lehet pénzben mérni. Annak ellenére, hogy soha nem szenvedett balesetet, mindig felkészültnek kell lennie vészhelyzet esetén. Ekkor pedig fontos, hogy kapcsolatban legyen a biztosítási szakértőjével, ugyanis a gyors és hatékony kárelhárítás több időt, energiát és pénzt spórol meg Önnek, mint bármelyik olcsó biztosító. Az olcsó online biztosítók rendszerint nem rendelkeznek telefonos elérhetőséggel, hanem csak a honlapon keresztül tudja elérni őket. Ezen kívül egy biztosító váltás előtt érdeklődnie kell az új tarifákról, hiszen gyakran az alacsony járulékok a szolgáltatás minőségének kárára mennek.

Az, hogy mennyit kell spórolnia ahhoz, hogy megérje Önnek biztosítót váltania, függ attól, hogy mennyire drága az ideje. A biztosítók összehasonlítása, a dokumentumok összegyűjtése és úgy a régi, mint az új biztosítóval történő szerződések megkötése időigényes feladat. Ezért némelyeknek már 10 eurónyi spórolás is sokat jelent, másoknak pedig a 100 eurós megtakarítás fontos része a folyamatnak. A biztosító váltás általában egy vagy két órát vesz igénybe. Azonban, ha egy gyors összehasonlításba fektet bele, észlelni fogja a különbséget.

Továbbá, a biztosítók összehasonlításánál fontos szempont az Ön elégedettsége. Egy biztosító szolgáltatásának és kínálatának értéke gyakran nem fillérekben mérendő. Ha Ön nincs megelégedve szolgáltatójának teljesítményével, fontos lehet, hogy az összehasonlításnál pénzt spóroljon meg. Ideális esetben talál olyan biztosítót, amely évek óta a biztosítási piac olcsóbbik kategóriájába tartozik, emellett azonban reális árakkal dolgozik, és kitűnő szolgáltatást nyújt.

Hogyan működik a biztosító váltás?

Egy másik biztosítóra való váltás rendszerint egyszerű folyamat. Fontos betartani a felmondási határidőt, amely minden év november 30-ára esik. Erre az időpontra ugyanis az írott felmondólevélnek meg kell érkeznie a régi biztosítóhoz levél vagy fax formájában. A felmondási határidőnek köszönhetően némely biztosító későn állítja ki a számlát azért, hogy az összehasonlítás és gépjármű biztosító váltás folyamatát megnehezítse.

Ha a biztosítási szerződését időben felmondta, ez január 1-én 0.00 órakor megszűnik. Időközben azonban szüksége van egy új szerződésre! Amennyiben lehetősége van rá, már hetekkel a felmondási határidő előtt intézkednie kell, ha nem szeretne kifutni az időből. Egy időben történő felmondás lehetővé teszi a biztosítója számára, hogy egy olcsóbb ajánlattal készüljön, amely fölöslegessé teheti a biztosító váltásra vonatkozó terveit.

Amennyiben létrejön a biztosító váltás, a régi biztosítója megerősíti a felmondását. Ezen kívül értesíti az engedélyezési hatóságot, hogy biztosítása a következő évtől érvényét veszti. Ugyanakkor az új biztosítója tájékoztatja az engedélyezési hatóságot arról, hogy ettől a dátumtól fogva átveszi a biztosítását. A kármentességi árengedménye pedig automatikusan átszáll a régi biztosításáról az újra.

A legegyszerűbb, ha a mostani gépjármű biztosítását a rendelkezésünkre bocsátja (postán, e-mail-en vagy WhatsApp-on keresztül). Ezután számítást végzünk új biztosítójának hasonló vagy jobb szolgáltatásairól.

Ha elégedett az ajánlatunkkal, faxon felmondjuk a gépjármű biztosítását, és elküldjük Önnek az új szerződését.

Több mint 13.000 megkötött gépjármű biztosítással a hátunk mögött, úgy gondoljuk, hogy Németországban mi vagyunk a tökéletes biztosítási szakértők az Ön számára.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü