ÍGY KÖTHET MÉGIS SZERZŐDÉST AZ AUTÓJÁRA

Egy felelősságbiztosítás esetében a szolgáltatónak nincs más választása: a szerződést a törvény írja elő, ezért ún. lekötési kényszer van érvényben. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy autóvezető felelősségbiztosítási kérelmet nyújt be, a biztosítónak kötelező szerződést kötnie, kivéve ha már felmondott az illetőnek.

Ki nem élvez biztosítási védelmet?

Ahhoz, hogy az autóvezetőről minél pontosabb kép alakuljon ki, a szerződés megkötése előtt a biztosító elkéri a személyes adatokat. Ennek alapján eldönti, hogy megköti-e a szerződést, és egyúttal kiszámítja a díjat is. Akiről úgy látja a biztosító, hogy óvatosan és biztonságosan vezet, azzal megköti a biztosítást, és kedvezményt ajánl fel a számára. A pontosabb megítélés érdekében, a biztosító a korábbi biztosítóktól is információt gyűjt.

Amennyiben a biztosító úgy ítéli  meg, hogy egy szerződéskötés Önnel különösen nagy kockázattal járna, korlátozza a szerződési feltételeket.

Rossz fizetési múlt

Ha a biztosító felmondott Önnek, mert nem fizette a díjat, nem szabad új ajánlatot tennie Önnek, amennyiben Ön ismételten érdeklődik. Ellenben minden más biztosító a rendelkezésére állhat legalább a felelősségbiztosítás felkínálásával. Előfordulhat, hogy a szolgáltató a biztosítási járulékokat levonja majd a számlájáról.

Rossz kármentességi múlt

Akkor is probléma merülhet fel, ha rossz viszonyban állt az előző biztosítójával. Például, ha a biztosítója felmondott Önnek mert túl sok kárt halmozott fel, vagy hamis adatokat adott meg, felkerülhetett a biztosítások fekete listára (HIS). Ez más biztosítók számára azt jelenti, hogy Öntől őrizkedniük kell.

Gépjármű biztosítás a Schufa mellett

Egyre több biztosító ellenőrzi ügyfelének fizetőképességét röviddel a szerződés megkötése előtt. Ezért számos helyről begyűjtik a jelentkező adatait, a Schufát is beleértve.

A rossz fizetésképtelenség azt jelzi a biztosító társaságok felé, hogy az illető ügyfél statisztikailag megvizsgálva is több kárt fog okozni a jövőben. Különösen azok a személyek, akik kinyilatkoztatási esküt tettek, nehezen tudnak casco biztosítást kötni.

Hogyan köthet mégis biztosítást?

Ha semmiképpen nem tud lemondani gépjárművéről, így köthet mégis biztosítást rá. A gépjármű felelősségbiztosításban csak az a biztosító mentes a beleegyezési kényszer alól, amely éppen felmondott Önnek. Minden más biztosítónak kötelező legalább a felelősségbiztosítást megkötnie Önnel.

Az évi járulékok és az előre fizetés segítenek a gépjármű felelősségbiztosításban

Felmerülhet Önben a kétség, hogy miért kínál a biztosítója csak évi járulékfizetési lehetőséget az Ön számára. Eláruljuk azonban, hogy amennyiben egy évben egyszer fizeti a biztosítást, jelentősen olcsóbban megússza, mint ha több részletben fizetné azt az év során. Ráadásul a rossz fizetőképességű ügyfelek számára az évi járulékfizetési mód az egyetlen megoldás arra, hogy egyáltalán gépjármű biztosítást köthessenek.

Biztosítsa be a gépjárművét egy családtagján keresztül

Ha lehetősége van rá, kössön biztosítást az autójára egy családtagján keresztül. Nem minden biztosító engedi azt meg, hogy a tulajdonos és a biztosított két különböző személy legyen, azonban sokuk számára ez nem játszik fontos szerepet. Ezért regisztráljon az autó vezetőjeként, így kár esetén elkerüli, hogy hamis adatok megadásával vádolják.

Ezzel a trükkel sok tarifa lehetőség és megemelt fedező összegek közül is választhat. Ezen kívül a casco biztosítást is biztosíthatja magának. Ez a biztosítás szabadon választható, ezért a biztosítóknak nem kötelező azt Önnek felajánlaniuk. Ezért válasszon egy önrész fizetési módot, így nagymértékben csökkentheti járulékainak összegét.

Ha tanácstalan abban, hogy melyik biztosítót válassza, szívesen segítünk Önnek.

Hívjon minket a 0151 22656507-es telefonszámon.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü