18 év alatti gyermekek és fiatalkorúak esetében a betegbiztosító akkor fizet, ha a fogszabályozó kezelés orvosilag szükséges. Erre az eredményre egy fogszabályozó szakember csak akkor jut, ha közepesen súlyos vagy súlyos problémák állnak fenn. Tehát ha a fogak vagy állkapocs deformitása a fogszabályozó indikációs csoport (KIG) skáláján 3-5 közé esik. A társadalombiztosítás ilyenkor is csak a sztenderd kezelést fedezi. Tehát pl. nem fedezi a:

Enyhén ferde fogak esetén (KIG 1 vagy 2) a kezelés nem számít orvosilag szükségesnek. Ez azt jelenti, hogy gyermeke fogszabályzásának költségeit Önnek kell viselnie.

Milyen magas az önrész egy fogszabályzó esetén?

Ha fizet is, a társadalombiztosító fogszabályozó kezelés esetén csak a költségek 80 %-át vállalja át. Önnek 20 % önrészt kell fizetnie. Ha a fogszabályozó szakember egyúttal kezeli a testvért is, a hozzátartozói önrész csak 10 %. Ha a kezelés sikeres volt, azt utólag bizonyítani kell. Akkor visszakapja önrészét a biztosítótól.

Könnyebb a helyzete, ha gyermeke számára magán kiegészítő fogszabályozó biztosítást kötött. Mint az ERGO Azonnali Fogszabályozó Védelme gyermekeknek. Ezzel olyan fogszabályozó kezeléseket is biztosíthat, melyeket már a szerződés kezdetekor javasoltak. Vagy akár meg is kezdték őket.

További kérdések esetén szívesen segítünk:

Kevin Ressler
biztosítási szakértő

Otto-Hahn-Str. 21
85435 Erding
Németország

Mobil: +49 (0) 151 22656507
Telefon: +49 (0) 8122 2285225

E-mail: Kevin.Ressler@ergo.de
Web: nemetorszagibiztositas.hu

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü