Egyedi védelem azonnali szolgáltatással gyermekeknek

ERGO fogszabályozási azonnali védelem gyermekeknek

Az azonnali fogszabályozási védelem előnyei

Akár fogszabályozás vagy fogászati kezelés: gyermekének vagy unokájának nagy értékű ellátásra van szüksége. Ezt azonban nem téríti a társadalombiztosító. Biztosítsa ezért a legjobb fogászati kezelést gyermekeinek magánúton!
Akkor is, ha valójában már túl késő. Hiszen az ERGO-nál biztosíthatók a már megkezdett fogszabályozási kezelések is. Ez teljesen egyedi.

Az azonnali fogszabályozás tartalmazza

Azonnali fogszabályozási szolgáltatás

Az ajánlott és folyamatban lévő kezeléseket is tartalmazza. A szerződés kezdetétől fogva visszatérítjük a jövőbeli ellátási költségeket is: a társadalombiztosító előzetes térítését követően fedezzük a magán többletköltségek 50 %-át. A térítés mértéke 75 %-ra nő, amennyiben az első 4 biztosítási évben nem kezdett meg kezelést. Vagy 250 € biztosítási évenként, amennyiben a társadalombiztosító nem térít.

Fogmegóvás

100 % fogmegóvásra, pl. műanyag betét vagy fogtömés, kivehető fogszabályzó és sok más esetén.

Fogpótlás

100 % fogpótlásra, mint korona, híd, protézis vagy implantátumok stb. esetén, ha a kezelést még nem javasolták.

Fogászati megelőzés

100 % egyedi fogászati megelőzésekre, pl. professzionális fogtisztítás, fluorozás a fogzománc megerősítésére vagy repedések lezárására.

Fájdalomcsillapítás

100 % minden beavatkozásnál, amelyek elviselhetőbbé teszik a gyermek számára a fogászati kezelést, pl. hipnózis, akupunktúra, érzéstelenítés.

Szolgáltatási korlátozások az első 4 évben

Fogpótlási, fogmegóvási és megelőző kezelésekre, valamint a fájdalomcsillapításra érvényes: a társadalombiztosító előzetes, illetve harmadik felek térítésével együtt az ERGO maximálisan fedezi a visszatéríthető kiadásokat (tehát legfeljebb a számla 100 %-át). Baleset esetén azonnal, teljes mértékben igényelhetők a díjszabásban meghatározott szolgáltatások . A szolgáltatási korlátozásokról közelebbit a „Minden Szolgáltatás“ menüpont alatt talál.

INFO

Biztosított személy és gyermek

A szerződést megköthetik pl. szülők, nagyszülők, vagy keresztszülők a gyermek részére. Egy szerződésben legfeljebb négy, 0-17 éves gyermek biztosítható. A gyermek biztosítása a 21. életév betöltésével lejár. A biztosítási időt beszámítjuk, ha a gyermek egy azután felkínált ERGO fogászati díjcsomag megkötése mellett dönt.

Kisgyermekeknek

Nyilván a tejfogak is igénylik a rendszeres ápolást.
Ám a fogászati előgondoskodást is. Hiszen már a tejfogak is lehetnek szuvasak – vagy megsérülhetnek egy baleset során.
És ilyenkor nem kell spórolnia a kezelésen. Ahogy a fájdalomcsillapításon sem. Biztosítsa be ezért kiadásait időben!

Tizenéveseknek

A 20 év alattiaknak gyakran kell fogorvoshoz menniük az állkapocs vagy az egyes fogak deformáltsága miatt.
Minden gyermek és fiatalkorú 50 %-ának szüksége van fogszabályzóra. Önöknek szülőknek ez pedig drága mulatság lehet. Főleg akkor, ha további költségek is felmerülnek.
Például fogtisztításra. Nyújtsa gyermekeinek a legjobb ellátást! Ugyanakkor védje le magát a magas költségekkel szemben!

Röviden videós formában: Egyedi védelem azonnali szolgáltatással az ERGO-tól felnőtteknek.

Felnőtteknek kínáljuk a bizonyított Azonnali Fogpótlást. Ez az azonnali védelem egyaránt fedezi a javasolt és a már megkezdett kezeléseket is. Tekintse meg a videót és győződjön meg a szolgáltatásokról!

A fogszabályozás a fogászat egyik ága. Fogászati, valamint állkapcsi torzulásokkal foglalkozik.
A fogszabályozás célja, hogy megelőzze, illetve diagnosztizálja a torzulásokat és szabályozás keretében kezelje ezeket.

    A legismertebb fogszabályozási kezelések:

  • Könnyű, kivehető fogszabályzók
  • Rögzített fogszabályzók (bracket)
  • Fogszabályozó sínek (aligner)
  • Retainer

A fogszabályozási kezelések alapvetően minden korosztály számára lehetségesek. Már újszülötteket is operálnak ajak- , szájpadhasadékkal és farkastorokkal. A gyermekek és fiatalkorúak fogszabályozási kezelése legtöbbször a fogszabályzó felhelyezését jelenti: nagyjából minden második kap egyszer ilyet. De görbe fogakkal rendelkező felnőttek is egyre többen veszik igénybe a fogszabályzást – főként esztétikai okokból.

Mennyibe kerül egy fogszabályzó?

A gyermekek fogszabályzása drága. Hiszen a kezelés fogszabályzóval gyakran több évig tart. Ebben az időszakban a páciensnek átlagosan havi egyszer kell kontrollra járnia a fogszabályozó specialistához. Csak ezekből tisztességes honorárium jön össze.

Anyag- és laborköltségekkel együtt egy könnyű fogszabályzó esetén is gyorsan elérhető az 1.000 -s összeghatár. Ugyanakkor ez csupán kozmetikai javulást eredményez – melyet a társadalombiztosító nem térít meg.

Még drágább lehet egy rögzített fogszabályzó. Ennek alsó értékhatára 1.000 €. Ennek oka: egy fogszabályozó specialista gyakran olyan beavatkozásokat ajánl, amelyek gyorsabb sikert, több kényelmet és kevesebb fájdalmat eredményeznek. Hiszen természetesen egy költséges kezelésnek lehetőleg zökkenőmentesen kell zajlania. És ennek a lehető legjobb eredményhez kell vezetnie. Ám az ilyen kezeléseket a társadalombiztosító egyáltalán nem vállalja át.

Ehhez még hozzájön: minél hosszabb a fogszabályozó kezelés, annál drágább. Ha a fogak nagyon ferdék, akkor 3 évvel kell számolni. Valamint többezer eurónyi kiadással a rögzített fogszabályzóra.

Ezeket a költségeket megspórolhatja: az ERGO fogszabályozási azonnali védelmével gyermekeknek, egy privát fogászati kiegészítő biztosítással.

Gyakorlati példa a költségekre: Extrém fogtorzulás kezelése (KIG 5) a kezelés ideje várhatóan 3 év.

Egy fájdalommentes és kiváló kezelést magánúton kell vállalnunk, pl.:

  • Fogközi rések megszüntetése
  • Önszabályozó bracketek (rögzített fogszabályzó, gumi vagy fém szabályzó nélkül)
  • Szuperelasztikus ívek
Összköltség: 5.654,39 €

A társadalombiztosító 100 %-os részvállalásával: 3 324,72 €

= Az Ön saját része kiegészítő biztosítás nélkül: 2.329,67

– ha az Azonnali Fogszabályozó Védelmi Szolgáltatás fedezi a privát többletköltségek 50 %-át: 1 164,84 €

= Az Ön saját része Azonnali Fogszabályozó Védelemmel: 1 164,83

Fogszabályozás gyermekeknek: Ezt állja a társadalombiztosító

18 év alatti gyermekek és fiatalkorúak esetében a betegbiztosító akkor fizet, ha a fogszabályozó kezelés orvosilag szükséges. Erre az eredményre egy fogszabályozó szakember csak akkor jut, ha közepesen súlyos vagy súlyos problémák állnak fenn. Tehát ha a fogak vagy állkapocs deformitása a fogszabályozó indikációs csoport (KIG) skáláján 3-5 közé esik. A társadalombiztosítás ilyenkor is csak a sztenderd kezelést fedezi. Tehát pl. nem fedezi a:

  • Kényelmesebb, illetve kevésbé fájdalmas beavatkozásokat
  • Fogszínű és ezzel kevésbé feltűnő bracketeket
  • „Láthatatlan” linguális (nyelv felőli) fogszabályzót

Enyhén ferde fogak esetén (KIG 1 vagy 2) a kezelés nem számít orvosilag szükségesnek. Ez azt jelenti, hogy gyermeke fogszabályzásának költségeit Önnek kell viselnie.

Milyen magas az önrész egy fogszabályzó esetén?

Ha fizet is, a társadalombiztosító fogszabályozó kezelés esetén csak a költségek 80 %-át vállalja át. Önnek 20 % önrészt kell fizetnie. Ha a fogszabályozó szakember egyúttal kezeli a testvért is, a hozzátartozói önrész csak 10 %. Ha a kezelés sikeres volt, azt utólag bizonyítani kell. Akkor visszakapja önrészét a biztosítótól.

Könnyebb a helyzete, ha gyermeke számára magán kiegészítő fogszabályozó biztosítást kötött. Mint az ERGO Azonnali Fogszabályozó Védelme gyermekeknek. Ezzel olyan fogszabályozó kezeléseket is biztosíthat, melyeket már a szerződés kezdetekor javasoltak. Vagy akár meg is kezdték őket.

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü