Milyen biztosításra van szükségem Németországban?

Ki tudja átlátni a biztosítási díjak dzsungelét? Melyik biztosítás elengedhetetlen, és melyik felesleges? Mennyi pénzt kell és tud egy háztartás a biztosításokra kiadni? Egyesek szakmai tanácsot kérnek egy biztosítási ügynöktől. Mások az interneten informálódnak, és ott kötik a biztosítási kötvényt.

De honnan tudja a fogyasztó, hogy a megfelelőt kötötte? A felmérések és statisztikák azt mutatják: Németországban átlagosan minden hatodik embernek van biztosítása. És átlagban mindegyik évente 716 eurót fizet kár-és balesetbiztosításra. A németek egyharmada azonban nem rendelkezik magán felelősségbiztosítással – az egyik legfontosabb biztosítással. Ezeknek a hiányosságnak a tisztázása és a felesleges biztosítások elkerülése érdekében, minden személynek egy ésszerű terv szerint kellene a biztosítási kötvényeit megkösse. Az egyes életfázisokban határozzák meg az irányt.

A drágább károkat előbb bebiztosítani

A pénzügyi összeomláshoz elsősorban két súlyos esemény vezethet: a fizetési kötelezettségek a kárigények következtében és a bevételkiesés betegség vagy baleset miatt. Senki sem tudja felbecsülni, milyen nagy a kockázata annak, hogy kártérítési igényre kell felelősséget vállalnia. Egy jó magán felelősségbiztosítással be tudja akár 5 millió euróig a károkat biztosítani – akár 50 eurótól évente. Veszélyeztetheti a létezését betegség miatti bevételkiesés. Ezért ajánlott a rokkantsági biztosítás. Egy biztosítási szakembertől megkérdezheti milyen biztosítások fontosak az Ön személyes életében, és melyek nem. Kevin Resslernek, az ERGO Biztosítás szakemberének, magyar nyelven teheti fel kérdéseit.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü