Milyen biztosításra van szükségem Németországban?

Ki tudja átlátni a biztosítási díjak dzsungelét? Melyik biztosítás elengedhetetlen, és melyik felesleges? Mennyi pénzt kell és tud egy háztartás a biztosításokra kiadni? Egyesek szakmai tanácsot kérnek egy biztosítási ügynöktől. Mások az interneten informálódnak, és ott kötik a biztosítási kötvényt.

De honnan tudja a fogyasztó, hogy a megfelelőt kötötte? A felmérések és statisztikák azt mutatják: Németországban átlagosan minden hatodik embernek van biztosítása. És átlagban mindegyik évente 716 eurót fizet kár-és balesetbiztosításra. A németek egyharmada azonban nem rendelkezik magán felelősségbiztosítással – az egyik legfontosabb biztosítással. Ezeknek a hiányosságnak a tisztázása és a felesleges biztosítások elkerülése érdekében, minden személynek egy ésszerű terv szerint kellene a biztosítási kötvényeit megkösse. Az egyes életfázisokban határozzák meg az irányt.

A drágább károkat előbb bebiztosítani

A pénzügyi összeomláshoz elsősorban két súlyos esemény vezethet: a fizetési kötelezettségek a kárigények következtében és a bevételkiesés betegség vagy baleset miatt. Senki sem tudja felbecsülni, milyen nagy a kockázata annak, hogy kártérítési igényre kell felelősséget vállalnia. Egy jó magán felelősségbiztosítással be tudja akár 5 millió euróig a károkat biztosítani – akár 50 eurótól évente. Veszélyeztetheti a létezését betegség miatti bevételkiesés. Ezért ajánlott a rokkantsági biztosítás. Egy biztosítási szakembertől megkérdezheti milyen biztosítások fontosak az Ön személyes életében, és melyek nem. Kevin Resslernek, az ERGO Biztosítás szakemberének, magyar nyelven teheti fel kérdéseit.

Categories: Biztosítás