Az elv egyszerű: Sok kisebb összeget fizetnek egy közös tálba, ahonnan káresetkor egy egyén egy nagy összegű kártérítést kap. Népszerű biztosítás Németországban a felelősségbiztosítás (Haftpflichtversicherung), amely saját magának okozott kár esetén segít, a háztartási eszközök biztosítását, a harmadik fél által okozott lakáskarosádás esetén a kártérítést, valamint olyan életbiztosítást foglal magába, amely halálesetkor a hátramaradottaknak pénzügyi védelmet nyújt. A biztosítások szabadon választhatóak, nagyon ajánlott, hogy az ajánlatokat az elfogadás előtt alaposan ellenőrizze. Csak a gépjármű-biztosítás kötelező minden autósnak. A kötelező egészségbiztosítás, amelynek költségét a munkavállaló vagy részben az állam fedezi, a kötelező biztosítás bizonyos jövedelemhatárától függ.

Az emberek sok pénzt szórnak el felesleges vagy hibás biztosításokra és túl drága szolgáltatókra. Nem minden biztosítási kötvény szükséges. Aki a biztosítási kötvények dzsungelében küzd, elsősorban tudni akarja a legfontosabbat: Melyik biztosítási fedezet szükséges? Felmondhatom a biztosítási szerződést röviddel a megkötése után? Felmondhatom a hosszútávú biztosítási szerződést is? Alapvetően ésszerű, hogy a leggyakoribb balesetek ellen biztosítsa be magát, ezek a különösen életveszélyes kockázatok, mint a halál, a rokkantság és a felelősség. Az egyéni körülmények fontos szerepet játszanak a megfelelő biztosítási fedezet kiválasztásakor.

Nem szabad elfelejteni: Ahogy a házasságban vagy a barátságban előfordul, a biztosítóval is vitába keveredhet. A bírósághoz fordulás időbe, pénzbe és idegeskedésbe kerül. Kérdéses, hogy biztosítottként megnyeri-e a pert. Egyszerűbb, költségmentes és biztonság a bíróságon kívüli vitarendezés.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü