Egészségügyi biztosítás

Mindenkinek rendelkeznie kell törvényileg előírt vagy magán egészségügyi biztosítással. A meredeken emelkedő költségek miatt nem javasoljuk a magán egészségügyi biztosítást. Akinek nincs egészségügyi biztosítása, azt csak vészhelyzetben kezelik. Minél hosszabb ideig nincs egy személy bebiztosítva, annál nehezebb visszatérni a társadalombiztosítási rendszerbe. Mivel, aki újra be szeretné biztosítani magát, annak először vissza kell fizetnie a biztosítás nélküli időszak járulékait.

Gépjármű-felelősségbiztosítási

Minden járműnek legalább felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. A teljes és részleges casco ezzel szemben opcionális. Különösen használt autó vásárlása esetén kell különösen odafigyelni: aki időben nem fizeti be az autó biztosítást, annak bírságot kell fizetnie.

Magán felelősségbiztosítás

A magán felelősségbiztosítás az egyik legfontosabb biztosítás, amely a megélhetést fenyegető károk ellen nyújt védelmet. Ezért a felelősségbiztosítás mindenkinek elengedhetetlen. Azonban nem mindenkinek van egyéni szerződésre szüksége: Sokak a szülők vagy az élettárs hozzájárulásai  által vannak bebiztosítva.

Rokkantsági biztosítás és alternatívák

Szinte mindenkinek szüksége van egy rokkantsági biztosításra –  függetlenül attól, hogy tetőfedő vagy hivatalnok. Mert nem csak a törött csontok tehetik munkaképtelenné, hanem a mentális szenvedés is. Az alacsony törvényes rokkantsági nyugdíj nem elegendő. Különösen a fiataloknak és az egyedülállóknak fontos ez a biztosítás – minél hamarabb elkezdi életében ezt a biztosítás fizetni, annál jobb. Vannak alternatívák azoknak is, akik egészségügyi okokból nem kaphatnak biztosítási kötvényt, vagy akiknek ez a biztosítás túl drága.

Lakásbiztosítás

Az ingatlan tulajdonosoknak ajánlott lakásbiztosítást kötniük saját otthonukra. Ez a viharok, a jégesők, a tűz vagy a villámcsapás okozta károkat biztosítják be. Ha szükséges, a biztosítást kibővítheti egy természeti katasztrófák káresetei ellen védő biztosítással.

Ezeket a biztosításokat kell megfontolnia Németországban

Kockázat elleni életbiztosítás

Az egyik szülő elhalálozása esetén, a másiknak kell egyedül a család jövedelmét biztosítania. Németországban az egyedülálló szülői lét az egyik legnagyobb szegénységi kockázat. A kockázat elleni életbiztosítás megvédi a túlélőket a szegénységgel szemben. Különösen a fiatal családoknak ésszerű ezt a biztosítást megkötni.

Külföldi egészségügyi biztosítás

A külföldi egészségügyi biztosítás megkötése nagyon hasznos és ésszerű, még az Európai Unió tagállamaiban való utazás esetén is. Fedezi a kezelések költségeit és az orvosilag szükséges hazaszállítást. A kötelező egészségügyi biztosítás csak részben vagy egyáltalán nem fedezi ezeket a költségeket külföldön – az úti céltól függően. A magán biztosítással rendelkezőknek is meg kell vizsgálni, hogy szükségük van-e egy külföldi egészségügyi biztosításra. Aki hosszabb ideig utazik külföldre, annak szüksége van a külföldi egészségügyi biztosításra.

A táppénz biztosítás

A táppénz biztosítás megvédi a betegség miatti bevételkiesésre. Ezekkel a befizetésekkel a kötelező biztosítással rendelkezők megnövelhetik a táppénzük értékét. Különösen az egyedülállóknak és a magasabb jövedelemmel rendelkezőknek ésszerű ezt a biztosítást megkötni, mert a kötelező biztosítás táppénze nem nő arányosan a jövedelemmel. A táppénz biztosítás pótolja ezt az hiányt.

Teljes casco/ részleges casco biztosítás

Ha egy baleset esetén a saját autó nincs a kötelező gépjármű felelősségbiztosítással bebiztosítva, akkor a teljes casco és részleges casco segíthet. Az új autót ajánlott teljes casco-val bebiztosítani, a kiváló minőségű idősebb autóknak elég a részleges casco. A régi roncsoknak egyik biztosításra sincs szüksége a kettő közül.

Kiegészítő fogászati biztosítás

A kötelező egészségügyi biztosítás csak fix összegeket fed le a fogsor kicserélésének költségeiből, ezért ésszerű a kiegészítő fogászati biztosítás. Azonban minél fiatalabb életkorban kell megkötni, hogy a járulékok nem legyenek túl magasak.

Háztartási eszközök biztosítása

Ha egy vízkár megrongálja a lakást, akkor a háztartási eszközök biztosítása helyettesíti a háztartási ruhákat, a bútorokat és az értéktárgyakat. A biztosítás különösen a drága berendezésű háztartásnak ajánlott, vagy abban az esetben, ha a lakást nem tudja saját megtakarításaiból újra berendezni.

Kutya felelősségbiztosítás

Egyes tartományokban már kötelező: a kutyák felelősségbiztosítása. A biztosítás kiterjed azokra a károkra, amelyeket saját kutyája okozott. A négylábú barát nem biztosított a magán felelősségbiztosítással.

Kiegészítő ápolási biztosítás

Az ápolás drága. A törvényes ápolási biztosítás szolgáltatásai általában nem elegendőek a magas ápolási költségek és orvosi ellátási költségek fedezésére. A magán ápolási biztosítás pótolja ezt a hiányt.

Ezek a biztosítások kiegészítő védelmet nyújtanak

Jogvédelmi biztosítás

Jogvédelmi biztosítást köthetnek azok, akik a perköltséggel szemben szeretnék megvédeni magukat. A lakásszövetkezetek tagjai már jutányos áron bebiztosíthatják magukat egy bérlési perrel szemben, a szakszervezeti tagok is szintén bebiztosíthatják magukat egy munkajogi eljárás ellen. És a magán felelősségbiztosítás segít abban az esetben, ha jogosulatlan kártérítési igényt emelnek Önnel szemben.

Gyermekek rokkantsági biztosítása

A gyermekek rokkantsági biztosítása anyagi biztonságot nyújthat abban az esetben, amikor a gyermek egy betegség vagy egy súlyos baleset miatt rokkanttá válik. A jó biztosítási kötvények egy egész életen át havi nyugdíjat biztosítanak. Ésszerű a gyermekek fogyatékosság elleni bebiztosítása a tanulmányaik végéig. Ezt követően a gyermeknek rokkantsági biztosításra van szüksége.

Kiegészítő kórházi ellátások biztosítása

A kiegészítő kórházi ellátások biztosítását azoknak ajánlott megkötniük, akiknek fontos a szakemberek kezelése.

Járóbeteg kiegészítő biztosítás

A járóbeteg kiegészítő biztosításnak csak akkor van értelme, ha gyakran szeretne alternatív gyógymódokat igénybe venni.

Balesetbiztosítás

A baleset biztosítás különösen a súlyos balesetekre terjed ki, amelyek fogyatékosságot okozhatnak. Ezért elsősorban azok számára alkalmas, akik egy kockázatos foglalkozással vagy egy veszélyes hobbival rendelkeznek. Még a nyugdíjasok is befizethetnek a kötvényre. Csak a legvégső esetben veszik figyelembe a balesetbiztosítást azoknak a személyeknek, akik nem tudtak rokkantsági biztosítást kötni.

Biztosítások

Kalkulátorok

Service

Menü